O sözlerine açıklık getirdi

Sanat dünyası Meral Okay için gözyaşı dökerken Cemil İpekçi’nin, sitem dolu sözlerinin nedeni belli oldu.

O sözlerine açıklık getirdi
15 Nisan 2012 Pazar 12:51 tarihinde eklendi.

 

İpekçi, Okay’ın cenazesinin kalktığı gün Twitter’da “Yaşarken gönülleri kırmayalım. Ben yaşarken gönlümü kırmış kişilerin vefatında da sadece ona rahmet dilerim.Ama cenazesine gidip Rabbi’me sahtekârlık edemem” diyerek duygularını paylaşmıştı.
 
Ünlü modacı, Okay’a neden kırgın olduğunu ilk kez açıkladı. Muhteşem Yüzyıl dizisindeki hatalar yüzünden tartıştıklarını belirten İpekçi şöyle konuştu:
 
KANUNİ SARIŞIN MI? 
 
“Okay’la görüşmelerimizde Muhteşem Yüzyıl’daki hataları söyledim. ‘Hürrem’i bu kadar aşağılayamazsınız’ dedim. Hürrem Sultan öldüğünde halk, anamız öldü diyerek ağlamış.Hadi her şeyi kurgu adı altında yuttuk.Kanuni esmerdi sarışın oldu ama Halit çok iyi oynuyor diye olayı yedik. Dönem kostümleri dönem değil ama renkleri çok güzel. Bunu da yedik.Ama olmaz. Ortada yazılı belgeler var. Bütün bunları söylediğim için Meral ile aramızda tartışma çıktı ve telefonu yüzüme kapadı. Benim de kalbim kırıldı. Bu yüzden cenazeye gitmedim.
 
Gençleri yanlış bilgilendirdiler 
 
Cemil İpekçi, Muhteşem Yüzyıl’da gençlerin yanlış bilgilendirildiğini söyledi. İpekçi, “Bir de diziyi Avrupa’ya satıyorlar. Şimdi oralarda ne zannedecekler? Çalışmalara Tarih Kurumu el koymalı. Bazı şeyleri yaparken bu kadar hür değilsiniz. Bu bizim tarihimiz” dedi.