O tekmenin belgesi yokmuş

Soma'da bir madenciye tekme atarken görüntülenen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel hakkında "Neden hâlâ görevine devam ediyor" sorusuna, Başbakan Yardımcısı Arınç'tan "bilgi ve belge yok" cevabını verdi

O tekmenin belgesi yokmuş
19 Temmuz 2014 Cumartesi 13:11 tarihinde eklendi.
Soma’da bir madenciyi tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel ile ilgili soru önergeleri, başbakan yardımcılarını zor durumda bıraktı. Taraf gazetesinden Dilek Gedik’in haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun son olarak “Yusuf Yerkel neden hâlâ Başbakanlık’taki görevine devam etmektedir?” sorusuna Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç “Bilgi ve belge yok” karşılığını verdi. Üçlü kararnameyle görevden alınması gereken Yerkel, hala müşavir maaşı almaya devam ediyor. 
 
‘MÜŞAVİRİ KORUYOR’
CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun defalarca Yerkel hakkında verdiği önergelere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bir diğer Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler çelişkili cevaplar verdi. Daha önce Emrullah İşler de Yerkel ile ilgili bilgi verememiş, “Önergede dile getirilen soruların başka bir kaynaktan kolayca öğrenilmesi mümkün olan konular olduğu, konuyla ilgili detaylı bilgilerin internet haber sitelerinden bulunabileceği, ayrıca sorulardan bir kısmının tek amacının istişare sağlamaktan ibaret konulara ilişkin olduğu değerlendirilmektedir” demişti. Meclis’te Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel ile verdiği soru önergelerine aydınlatıcı bir yanıt verilmemesine tepki gösteren Sezgin Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı: 
 
“O gün atılan o tekme Manisa halkına, Soma halkına, tüm madencilere atılmıştır. Bülent Arınç cevap vermeyerek kendi hemşerisine tekme atan müşaviri korumaktadır. Anlaşılan o ki, o müşavir hala görevine devam etmektedir.”  (Radikal)