O teröristin adı Mensur Güzel

Kartepe Denizotobüsü'nü kaçıran teröristin 1984 Diyarbakır doğumlu Mensur Güzel olduğu belirlendi. İçişleri Bakanı İdris naim Şahin, saldırganın üzerinden 3 adet 450 gram A-4 patlayıcı bulunduğunu açıkladı

O teröristin adı Mensur Güzel
12 Kasım 2011 Cumartesi 09:24 tarihinde eklendi, 4.428 kez okundu.

 

Gölcük seferini yaptığı esnada dün akşam saat 18.30 sularında kaçırılan Kartepe isimli deniz otobüsüne operasyon düzenlendi.
 
5'i kadın 18 yolcu, 4 mürettebat ile 2 stajyer bulunan gemiye 05.35 sularında çıkan güvenlik güçleri, üzerinde bomba düzeneği bulunan eylemciyi çatışma yaşanmadan etkisiz hale getirdi. 
 
Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan rehinelerden Kadir Altunoğlu, teröristin kendilerini üst katta tuttuğu sırada sabaha karşı 5-6 el silah sesi duyduklarını anlattı. 
 
Arka kapıyı açtıklarını ve SAT ve SAS komandolarının gemiye buradan girdiğini ileri süren rehine, özel birliklerin teröristi etkisiz hale getirdiğini söyledi. 
 
Operasyonun ardından komandoların başka bir eylemci ihtimali nedeniyle tüm biletleri ve kimlikleri tek tek incelediğini söyledi.
 
BOMBA DÜZENEĞİ 
Mutlu, "Kendisiyle kurulan temaslarda terör örgütü mensubu olduğu net bir şekilde anlaşılmıştır. Şu anda üzerinde bir düzenek mevcut. Kablolar, buton şeklinde birtakım tertibat var. Bomba uzmanlarımızın gemide yapacakları inceleme sonucu nasıl bir düzenek olduğu netleşecek" şeklinde konuştu.
 
TERÖRİSTİN KİMLİĞİ 
Mutlu, "Şahsın kimlik bilgilerinin tespiti çalışmalarını şu anda sürdürüyoruz. Yaptığımız tespitlerde farklı kimliklere ulaştık. Son kimliğiyle ilgili net bilgiyi ayrıca yapacağımız değerlendirme sonrasında açıklayacağız" dedi.
 
Vali Mutlu, operasyondan önce eylemci tarafından yakıt ve iaşe ikmali talebinde bulunulduğunu hatırlatarak, bunlarla ilgili hazırlıkların yapıldığını, yola çıkartılan araçlar olduğunu, bunların da operasyonun bir parçası olarak planlandığını belirtti.
 
Eylemcinin yakıt ikmalini beklediğini anlatan Vali Mutlu, "Tabii, bir yakıt ikmali yapılsaydı ne yapmayı arzu ediyordu, bu konuda bir şey söylememiz mümkün değil" diye konuştu.
 
YOLCULAR EMNİYET'TE 
Operasyonun ardından gemideki yolcu ve mürettabat saat 07.00 itibarıyla deniz otobüsünden Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarına bindirilerek sahile çıkartıldı. Buradan Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen yolcuların ifadeleri alınıyor.
 
TERÖRİSTİN CESEDİ ADLİ TIP'A GÖTÜRÜLDÜ
 
İzmit-Gölcük seferi sırasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait "Kartepe" adlı deniz otobüsünü kaçıran ve sabah saatlerinde Silivri açıklarında düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirilen teröristin cesedi Adli Tıp Kurumuna götürüldü. 
     
Silivri'ye bağlı Selimpaşa açıklarında demirli vaziyette bulunan "Katepe' adlı deniz otobüsünün Sahil Güvenliğe ait botlar eşliğinde Ambarlı Limanı'na yanaştırılmasından bir süre sonra, Adli Tıp Kurumu görevlileri limana geldi. 
     
Burada yapılan ilk incelemenin ardından, terörist Mensur Güzel'in cesedi, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracına konularak, polis eşliğinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumuna götürüldü.