"O tezgah bir gün seni de vuracak"

Konya’da konuşan Başbakan Erdoğan, bir kez daha Fethullah Gülen’e Türkiye’ye dön çağrısı yaptı. Erdoğan, “Oradan tezgah kurma. Unutma tezgahların üzerinde tezgah vardır. O tezgah bir gün seni de vuracaktır” dedi.

O tezgah bir gün seni de vuracak
26 Nisan 2014 Cumartesi 15:24 tarihinde eklendi, 1.561 kez okundu.
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde ses kısıklığı nedeniyle gidemediği kente gitti.
 
Toplu açılış töreninde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Gülen cemaati ve muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu.
 
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle; 
 
"Birileri laf üretir, biz icraat üretiriz. Konya’ya kazandırdığımız 34 farklı yatırımın bedeli 169 trilyon.
 
Demokrasi tarihimizin en zor, en meşakatli seçimini geride bıraktık. Çok ağır saldırılar yaptılar. Birliğimize, kardeşliğimize, bağımsızlığımıza kat ettiler. Ahlaksızlıkla edepsizlikle, kirli ittifaklarla üzerimize geldiler. Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmak istediler.
 
Gezi olayları Türkiye’de milli iradeye yönelik darbe girişimin ilk tezgahıydı. 17 Aralık ve 25 Aralık’la sonuca ulaştırmak istediler. Yargı içindeki çeteyi, bir kısım emniyet içindeki örgüt üyelerini kullanarak hükümeti devirerek kendi arzuladığı hükümeti kurmak istediler. Mevcut hükümetten millet son derece memnun ama birileri değildi. Mısır’da oynadıkları oyunu Türkiye’de de oynamak istediler.
 
Muhalefet hem kirli ittifak içine girdi hem de seçimi kaybetti. 30 Mart öncesindeki kirli ittifak yüksek sesle konuşuluyor. CHP’nin ve MHP’nin oyunu üst üste koyun. Toplam aldıkları yüzde 43 oy, bizim oyumuzun altında kaldı. Hep arkadan nal topluyorlar.
 
Bunlar gücünü koltuktan alıyor biz ise koltuğa güç katıyoruz. Bu partilerin içinde kavgalar başladı, gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. Yenildiklerini bir türlü kabul edemiyorlar.
 
Darbe girişiminin hesabını önce millet sandıkta sordu, umuyorum ki parti içinden de sorulacak.
 
Tarih bu darbe girişimini asla unutmayacak. Bu partilerin sicillerine kara bir leke olarak kazındı ve oradan hiç çıkmayacak.
 
Pensilvanya’daki zat eğer samimiysen, dürüstsen; Pensilvanya’da ne işin var, çık buraya gel. Oradan tezgah kurma. Unutma tezgahların üzerinde bir tezgah vardır. O tezgah bir gün seni de vuracaktır. O tezgahlar gün yüzüne çıktı. Bunun hesabı da sorulacaktır. Kendi memleketine sırtını dönenin ilim ve maneviyatla işi olmaz.
 
Bu örgütün yargı içindeki, emniyet içindeki diğer çevrelerdeki, devletin içindeki uzantılarını tarafından belli bir direnç gösteriliyor. Ama biz o direnci de kıracağız. Hiç endişe etmeyin.
 
Sen kimsin ya, neymiş 'Pensilvanya'daki zat söylediyse doğruymuş', böyle saçmalık olabilir mi? Bunu demek itikati bir sorundur.
 
10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçiminde tabii ki partimizin bir adayı olacak. İstiyoruz ki birinci turda adayımız cumhurbaşkanı olsun. Konya sandıklarda çok daha farklı bir şekilde patlasın."