O uzman çavuştan iyi haber

AĞRI'nın Doğubayazıt ile Van'ın Gürbulak ilçeleri arasındaki karayolunda PKK'lı teröristlerin roketli saldırısında yaralanan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Erkan Yaman (37) tedavi için Ankara GATA’ya SEVKEDİLDİ.

O uzman çavuştan iyi haber
01 Ağustos 2015 Cumartesi 14:18 tarihinde eklendi.
PKK'lı teröristler, geçen 29 Temmuz günü saat 10.20'de Doğubayazıt- Gürbulak karayolunda hareket halindeki bir araçtan yol kontrol devriye görevi yapan zırhlı Kobra aracına roketli saldırıda bulundular. Olayda hafif yaralanan iki Jandarma Uzman Çavuş Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne, ağır yaralı olan Jandarma Uzman Çavuş Erkan Yaman ise askeri helikopterle Erzurum'a getirildi ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan Uzman Çavuş Yaman, hayati tehlikeyi atlattı. Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necip Becit, sağlık durumu iyiye giden Yaman'ın tedavi için GATA'ya nakledildiğini bildirdi.
 
Uzman Çavuş Yaman'ı askeri uçakla Ankara'ya uğurladıklarını belirten Erzurum Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Recep Akgül, "Gazi Erkan Yaman'ı Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi yoğun bakım odasında ziyaret ettik. Sonra askeri uçakla Ankara GATA'ya gönderdik. Uzman çavuşumuzun durumu gayet iyi. Allah'a şükür. Allah, ailesine, çocuklarına, bu millete bağışladı. Bir süre GATA'da tedavi görecek" diye konuştu.
 
Öte yandan saldırının ardından terör örgütü PKK’ya yönelik Doğubayazıt ve Ağrı'da yapılan operasyonlarda 5 terörist ölü, 2 terörist ise yaralı ele geçirildi.