O vekile PKK flamasıyla destek

Almanya'da Federal Parlemento, PKK flaması kaldıran Sol Parti Federal Milletvekili Nicole Gohlke'nin dokunulmazlığını kaldırmıştı.

O vekile PKK flamasıyla destek
14 Kasım 2014 Cuma 23:34 tarihinde eklendi, 1.278 kez okundu.
Gohlke'nin dokunulmazlığının kaldırılmasına tepki gösteren Sol Parti milletvekilleri, dayanışma amacıyla topluca PKK flaması kaldırdılar.
 
Almanya'da 1993 yılından bu tarafa yasaklı örgütler kapsamında bulunan PKK'nın yasaklı örgütler kapsamından çıkartılmasını isteyen ve Gohlke'nin dokunulmazlığının kaldırılmasını protesto edildiği gösteriye Sol Parti milletvekilleri Alexander Ulrich, Hubertus Zdebel, Pia Zimmermann, Wolfgang Gehrcke, Sabine Leidig, Andrej Hunko, Ulla Jelpke, Diether Dehm, Karin Binder, Kathrin Vogler katıldı.
 
Ulla Jelpke'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden paylaştığı fotoğrafın nerede çekildiği belirtilmezken; arka planda parti panolarının görülmesi dikkat çekiyor.
 
Sol Partili milletvekili Nicole Gohlke, 18 Ekim tarihinde Münih'te IŞİD'e karşı yapılan ve IŞİD'in Kobani'ye saldırılarının protesto edildiği gösteriye konuşmacı olarak katılmış ve burada PKK flamasını havaya kaldırmıştı. Gohlke, konuşmasında, "Bu bayrak altında şu anda özgürlük, insan hakları ve demokrasi için savaşılıyor" ifadelerini kullanmıştı. Nicole Gohlke, PKK yasağının kaldırılmasını istemiş ve polis tarafından tutuklanmıştı.
 
Federal Parlamento ise olayın üzerinden yaklaşık bir ay gibi bir süre geçmeden Nicole Gohlke'nin dokunulmazlığını kaldırmıştı. 

DHA