O vekile yurtdışı yasağı

KKTC'de rüşvet iddialarını ortaya atan İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba için savcılık yurtdışına çıkış yasağı kararı aldı.

O vekile yurtdışı yasağı
25 Haziran 2013 Salı 14:25 tarihinde eklendi.

Aslanbaba, kendisine yurt dışı yasağının mahkeme kararıyla iletilmediğini belirterek, Demokrat Parti -Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş ve milletvekili Ahmet Kaşif için de bu kararın uygulanması gerektiğini söyledi.

KKTC Başbakanlığı, rüşvet iddiaları ortaya atan milletvekili Ejder Aslanbaba için Başsavcılık tarafından Perşembe gününe kadar yurtdışı yasağı kararı alındığını açıkladı.
Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Hükümetin güvenoyu oturumu sırasında Meclis Başkanı Hasan Bozer’den izin almadan Meclis kürsüsünü işgal ederek kendisine 'rüşvet verildiği' iddiasında bulunan milletvekili Ejder Aslanbaba ile ilgili olarak KKTC Başsavcılığı tarafından yurt dışı yasağı kararı alınmıştır. "ifadelerine yer verildi.

Bu arada, kararı gece yarısı telefonuna gelen bir mesajla öğrendiğini ifade eden Ejder Aslanababa, gelen mesajın doğruluğunu öğrenmek için bugün Lokmacı Barikatı'ndan Rum tarafına geçmek istedi. Türk pasaportuyla pasaport kontrol yerinden geçmek isteyen Aslanbaba, polis engeliyle karşılaştı.

Lokmacı Barikatı'ndan geçemeyen Aslanbaba, yurtdışına çıkış yasağının kendisine bir mahkeme kararı ile iletilmesi gerektiğini belirtti. Yasağı herkes gibi basından öğrendiğini söyleyen Aslanbaba, yapılanın büyük bir haksızlık olduğunu aktardı.

"KAŞİF VE DENKTAŞ'A DA YURTDIŞI YASAĞI GETİRİLSİN"

Aslanbaba, Yurtdışına çıkış yasağının Ahmet Kaşif ve Serdar Denktaş için de geçerli olması gerektiğine değinerek, Başbakan Sibel Siber'in bu konuda yanlışlık yaptığı söyledi. Aslanbaba, “Etnik kökenimden dolayı böyle bir karar alınmışsa, ben başbakanı kınarım. Etnik kökenim farklı diye böyle bir karar alınıyor ise bu çok büyük bir ayrımcılıktır.” diye konuştu.


CİHAN