Obama 2 hindinin canını bağışladı

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalıların Şükran Günü'nü kutlamaları öncesinde düzenlenen geleneksel törenle iki hindiyi affetti.

Obama 2 hindinin canını bağışladı
26 Kasım 2015 Perşembe 11:56 tarihinde eklendi.
ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalıların Şükran Günü'nü kutlamaları öncesinde düzenlenen geleneksel törenle iki hindiyi affetti.
 
Yanında kızları Malia ve Sasha ile birlikte, hindileri affetmeden önce espri dolu bir konuşma yapan Obama, “Aylardır Beyaz Saray'a taşınmak için acımasızca birbiriyle yarışan hindiler var” dedi. Sözlerinin gülüşmeler yol açtığın gören Obama, “Evet, birileri ne demek istediğimi anladı” diyerek de espriyi patlattı.
 
Beyaz Saray'da yedinci kez hinddi affettiğine değinerek “Hindiler uçamaşa da zaman uçup gidiyor” sözleri ile kendisini dinleyenleri kahkahaya boğdu. Obama'nın kızları Sasha ve Malia “Bak bu iyiydi” diyerek babalarına destek verdi. Obama kızları ile ilgili olarak, “yanımdalar çünkü onların yanımda olmalarıyla kendimi iyi hissettiğiğimi düşünüyorlar. Yoksa, bu işi yapmam gerektiğine inandıklarından değil. Yaşlandıkça, çocukların size hoş gelmesini daha çok takdir ediyorsunuz. Kendilerine minnettarım” diyerek şakalaştı.
 
Beyaz Saray'ın bahçesinde düzenlenen törende, 'Honest' ve 'Abe' adlı hindileri affeden Obama, konuşmasında “ABD, ikinci şanslar ülkesidir. Bu hindiler de ikinci bir şansı hakediyor” dedi. Bazı kişilerin, ABD'de 1963'ten bu yana uygulanan bu geleneği 'saçma' bulduğunu da esprili bir dille anlatan Obama. “Böyle düşünenlere katılmıyor değilim. Ama bu fırsatı, Amerika'ya mutlu Şükran Günü dilemekle değerlendirmekten keyif alıyorum” dedi.
 
Obama daha sonra, “Bana verilen yetkilere dayanarak bu hindileri affediyorum” diyerek hindileri bağışladı.
 
Şükran Günü, ABD'de Kasım ayının dördüncü perşembesi, Kanada'da da Ekim ayının ikinci pazartesi günü kutlanılan bir bayram.