Obama bu kral dairesinde kalacak

ANTALYA'da yapılan G-20 Liderler Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Barack Obama, ülke heyetinin de konakladığı Calista Luxury Hotel'in 240 metrekarelik kral dairesinde kalacak.

Obama bu kral dairesinde kalacak
15 Kasım 2015 Pazar 12:30 tarihinde eklendi, 1.212 kez okundu.
ANTALYA'da yapılan G-20 Liderler Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Barack Obama, ülke heyetinin de konakladığı Calista Luxury Hotel'in 240 metrekarelik kral dairesinde kalacak.
 
Türkiye'nin dönem başkanlığını üstlendiği, dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerin oluşturduğu G-20'nin Liderler Zirvesi için Antalya'ya gelen ABD Başkanı Barack Obama'nın kalacağı yer netleşti. Aylardır sır gibi saklanan ve büyük merak konusu olan ABD Başkanı'nın geceyi geçireceği yerin Antalya Körfezi açıklarına demirleyecek ABD Donanması'na ait uçak gemisi veya zirve oteli Regnum Carya'nın kurşun geçirmez 3 villasından biri olacağı konuşuluyordu.
 
Bu sabah saat 06.58'de Air Force One uçağıyla Antalya Havalimanı'na gelen ve karayoluyla Belek'e geçen Başkan Obama, 1000 kişilik ABD heyetinin de konakladığı Belek'teki Calista Luxury Hotel'in 240 metrekarelik kral dairesini seçti. Obama için otelin ana binasındaki kral dairesi ile ön kısmında bulunan bir villa hazırlanmıştı. ABD Başkanı, geceyi geçirmek için villa yerine kral dairesini tercih etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı otelde tüm planlamaları Obama'nın özel ekibi yaptı.
 
 
MUSLUKLARI ALTIN
 
11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rus milyarder Roman Abramoviç, dünyaca ünlü jazz sanatçısı Monica Molina, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç gibi isimleri ağırlayan Calista Luxury Hotel'de, Barack Obama'nın kaldığı kral dairesi, antre, oturma odası, yemek odası, misafir tuvaleti, mutfak, geniş balkon, kıyafet odalı iki yatak odası, biri jakuzili diğeri küvetli iki banyodan oluşuyor. Dairenin, swarovski taşlı duvar kağıtları, 24 ayar altın kaplama muslukları bulunuyor.
 
ŞARAPLA KARŞILAMA
 
Özel hizmetlerin verildiği kral dairesinde konaklayanlar girişte kırmızı ve beyaz şarap ve elma ikramıyla karşılanıyor. Bahçesi, havuz ve Akdeniz manzaralı daire, antrede geniş karşılama masası, canlı aranjman çiçek, geniş ve rahat büyük koltuk, 4 tekli koltuk, 12 kişilik yemek masası, konforlu hazırlanmış yatak, özel ayarlanabilir yükseklikte bebek yataklarına sahip. 
 
Akdeniz kıyısında özel plajı olan otelde 10 golf sahası bulunuyor. Tesis, lüks bir SPA merkezine de sahip.