Obama her gün arıyor!

ABD Başkanı Obama bir hafta içinde ikinci kez Başbakan Erdoğan’ı aradı, iki lider bir kez daha Mısır’da gelinen noktayı değerlendirdi.

Obama her gün arıyor!
06 Şubat 2011 Pazar 10:25 tarihinde eklendi, 1.375 kez okundu.

 

Başbakan Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama bir hafta içinde ikinci kez Mısır’daki gelişmeleri değerlendirdi. Geçen cumartesi Erdoğan’ı arayarak Mısır’daki gelişmeler konusunda fikir alışverişinde bulunan ABD Başkanı Obama önceki gece de ikinci telefonu açtı. 20 dakika süren görüşmede Mısır’da gelinen son noktayı değerlendiren Obama ve Erdoğan telefonu, “Gelişmeleri yakından takip edelim. İrtibat halinde olalım” diyerek kapattı.
 
Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Obama ile Erdoğan’ın, “Mısır halkının isteklerini gerçekleştiren bir geleceğe yönelik bağlılıklarını paylaştıkları” vurgulandı.
 
Açıklamada, “ABD Başkanı Obama ve Başbakan Erdoğan’ın, ABD ve Türkiye’nin Mısır’daki gelişen olaylar ve iki ülkenin daha kapsamlı ortak gündemleriyle ilgili olarak yakın istişarelere devam etmede mutabık kaldığı” belirtildi.
 
Başbakanlık kaynakları ise telefon görüşmesinin geçen haftaki görüşmenin devamı niteliğinde olduğunu, Obama ve Erdoğan’ın karşılıklı bilgi paylaşımında bulunduklarını ve daha önce ele alınan konuların güncel bir şekilde gözden geçirildiğini söyledi.
 
Erdoğan ve Obama’nın Mısır’da yaşananların diğer ülkelere de sıçramaması ve bölgede istikrarın korunmasının önemine işaret ettiği, görüşmede, Başbakan Erdoğan’ın bugün Suriye Devlet Başkanı Esad’la yapacağı görüşmenin de gündeme geldiği öğrenildi.

Habertürk