Obama, Romney ile görüşecek

ABD Başkanı Barack Obama, son başkanlık seçimlerindeki rakibi Mitt Romney ile yarın Beyaz Saray'da özel bir görüşme yapacak.

Obama, Romney ile görüşecek
28 Kasım 2012 Çarşamba 21:26 tarihinde eklendi.

 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Barack Obama ile Mitt Romney'nin yarın Beyaz Saray'da birlikte özel bir öğle yemeği yiyeceği belirtildi.
 
Açıklamada, ikilinin seçimlerden sonraki ilk buluşması olacağına işaret edilen görüşmenin basına kapalı yapılacağı ifade edildi.
 
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın brifinginde, görüşmede sadece Barack Obama ve Mitt Romney'nin bulunacağı bilgisini verdi.
 
Obama, seçimlerin sonucunun belli olmasından sonraki zafer konuşmasında, Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney ile temas kurma ve onun fikirlerinden yararlanma niyetini ortaya koymuştu.
 
Görüşmede, ülkenin en acil sorunlarından ''mali uçurum'' konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor. 

Carney, ''Görüşmede birçok konu ele alınacak. Başkan Barack Obama, Mitt Romney'nin (Utah'da yapılan 2012 Kış Olimpiyatları) olimpiyatları çok başarılı yönettiğine dikkati çekmişti. Romney, elbette başarılı bir işadamı ve Başkan'ın faydalı bulacağı bazı fikirlere sahip olduğuna eminim'' diye konuştu.
 
Görüşmenin nasıl ayarlandığıyla ilgili bir soru üzerine ise Carney, Barack Obama'nın bu konudaki niyetini hatırlatarak, ''Dolayısıyla iki tarafın ekipleri bir araya geldi ve bir buluşma için zaman ayarlama çalışmasına girişti ve bu zaman da yarın'' dedi.