Obama, Türkiye'nin yanında

ABD Başkanı Barack Obama, Washington'da ağırladığı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile ortak basın toplantısı düzenliyor.

Obama, Türkiyenin yanında
24 Kasım 2015 Salı 19:31 tarihinde eklendi.
ABD Başkanı Barack Obama, Washington'da ağırladığı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile ortak basın toplantısı düzenliyor. Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Obama, "Türkiye'nin hava sahasını koruma hakkı vardır. Bölgede gerilimin tırmanmaması için tarafların iletişimde olmaları gerekiyor" dedi.
 
Obama, ''Önümüzdeki günlerde Erdoğan'la görüşmeyi bekliyorum'' dedi.
 
IŞİD'in Paris'te düzenlediği kanlı saldırıların ardından Fransa ile ABD arasındaki koordinasyonu geliştirmek zorunda olduklarını belirten Obama, Fransızca "Hepimiz Fransız'ız" diyerek, Fransız halkıyla dayanışma gösterdi.
 
Obama, Rusya'nın ılımlı muhalifleri hedef almasının, Esad rejimini cesaretlendirdiği konusunda Hollande ile fikir birliğine vardıklarını sözlerine ekledi.
 
Obama'nın ardından söz alan Hollande, "teröristlerin Avrupa'ya girmesini engellemek için Türkiye ile Suriye arasındaki sınırın acilen kapatılması gerektiğiğini" söyledi.