Obama'dan bayram mesajı

ABD Başkanı Barack Obama, Ramazan Bayramı'nı kutladı. Obama, yayımladığı mesajda ''Amerikan halkı adına, Müslüman Amerikalıların ve dünyada çevresindeki Müslümanların bu neşeli gününü kutluyoruz'' dedi.

Obamadan bayram mesajı
19 Ağustos 2012 Pazar 09:44 tarihinde eklendi.

 

 ABD Başkanı Barack Obama, Ramazan Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
 
Obama, mesajında ''Michelle ve ben, ABD ve dünya genelindeki Müslüman toplumuna, onlar Ramazan Bayramı'nı kutlarken, en içten dileklerimizi sunuyoruz'' ifadesini kullandı.
 
Ramazanın, Müslümanlar için oruç tutma, ibadet etme, manevi olarak yenilenme zamanı olduğunu belirten Obama, ''Geçen 4 hafta aynı zamanda yoksullara hizmet etme ve her inançtan insanların birbirlerine karşı sahip oldukları yükümlülükleri hatırlama zamanıdır'' değerlendirmesinde bulundu.
 
Obama, ABD'de Müslüman toplumunun ülkenin ulusal hayatını zenginleştirdiğini, demokrasiyi güçlendirdiğini ve özgürlükleri savunduğunu ifade ederek, bu nedenle, ABD ve dünya genelinde, evrensel insan haklarının geliştirilmesi ve korunması konusunda tüm inançlardan insanlarla birlikte durduklarını kaydetti.
 
''Amerikan halkı adına, Müslüman Amerikalıların ve dünyada çevresindeki Müslümanların bu neşeli gününü kutluyoruz'' ifadesini kullanan Obama, açıklamasını ''Bayramınız mübarek olsun'' anlamına gelen ''Eid Mubarek'' sözleriyle tamamladı.