Obama'dan İran resti

Beyaz Saray, İran'a yönelik yeni yaptırımlar öngören yasa tasarısının ABD Kongresi'nden geçmesi halinde Başkan Barack Obama'nın vetosuna takılacağı uyarısı yaptı.

Obamadan İran resti
20 Aralık 2013 Cuma 11:53 tarihinde eklendi, 1.565 kez okundu.
Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Kongre'ye şu anda İran'a yönelik yeni yaptırımları çıkarmanın zamanı olmadığını açıkça belirttiklerini söyledi.
 
Bu tasarının yürürlüğe girmemesi gerektiğine işaret eden Carney, İran'ın geçici anlaşmayı ihlal etmesi veya bu süreç sonunda kapsamlı bir anlaşmaya varılamaması halinde zaten Kongre ile birlikte çok hızlı biçimde yeni yaptırımları rahatlıkla geçirebileceklerine inandıklarını belirtti. Carney, "Dolayısıyla şimdi böyle bir adıma ihtiyaç yok" dedi.
 
"Şu anda diplomatik faaliyetleri engelleyecek tüm eylemlerden kaçınılmalı" ifadesini kullanan Carney, ABD'nin diplomatik çabalarına zarar verecek eylemler görmek istemediklerini belirtti.
 
Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, tasarının geçmesi halinde ise ABD Başkan Barack Obama'nın bunu veto edeceğini söyledi.
 
ABD Kongresi'nde Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörlerin hazırladığı tasarı, İran enerji sektörüne kısıtlamaların genişletilmesini içeriyor.
 
İSRAİL'E DESTEK DE TASARIDA 
Tasarıda, İran'a saldırması halinde İsrail'a askeri, dipomatik ve ekonomik destek sağlanması da isteniyor. Tasarının Ocak ayında senatoda oylanması bekleniyor.

NTV