"Obama'nın özür dilemesine gerek yoktu"

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adaylığı yarışına katılan Eski Pennsylvania Senatörü Rick Santorum, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Afganistan'da ABD üssünde Kur'an-ı Kerim'in de aralarında olduğu çok sayıda dini kitabın yakılmasından ötürü özür dilemesine gerek olmadığını söyledi.

Obamanın özür dilemesine gerek yoktu
26 Şubat 2012 Pazar 19:19 tarihinde eklendi, 1.033 kez okundu.

Santorum, bugün ABC'nin "This Week" ve NBC'nin "Meet the Press" programlarına katılarak, Afganistan'da ABD üssünde Kur'an-ı Kerim'in de aralarında olduğu çok sayıda dini kitabın yakılması konusunda yorum yaptı. 
    
Rick Santorum, Obama'nın olaydan ötürü özür dilemesinin hata olduğunu, bunun Başkan'ın "zayıflığını" gösterdiğini savunarak, Obama'nın üzgünüm demek yerine sadece yapılanın yanlış olduğunu kabul etmiş olması gerektiğini kaydetti. 
    
Santorum, kasti bir eylem olmayan birşey için özür dilemenin, "ABD Başkanı'nın yapmaması gereken birşey olduğunu" sözlerine ekledi. 
    
ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'da ABD üssünde Kur'an-ı Kerim'in de aralarında olduğu çok sayıda dini kitabın yakılmasından ötürü özür dilemesi nedeniyle Cumhuriyetçiler tarafından sert bir dille eleştiriliyor. 
    
Amerikalı askeri yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "olayın bir hata olduğu" savunulmuştu.