Obama'ya ölüm tehdidi

ABD'nin Orlando şehrinde bir dövme dükkanında insanlara kılıçla saldırdığı gerekçesi ile hapse atılan John Lynn Gay, ABD Başkanı Barack Obama’yı ölümle, Orlando Fedaral Mahkemesi'ni ise havaya uçurmakla tehdit etti.

Obamaya ölüm tehdidi
18 Şubat 2014 Salı 19:19 tarihinde eklendi.

John Lynn Gay, 2011’in Nisan ayında Orlando’nun güneyinde bulunan dükkanına gittiği dövme sanatçısı Patrick Walker ve bir müşterisine saldırmaktan tutuklanmıştı.

Gay, dükkanda Walker’ın bir müşteriyle konuşmasını bitirmesini beklerken o sırada gördüğü antika kılıç ve akustik gitarı alarak 'bugün sizin ölüm gününüz, sizi öldüreceğim’ diyerek, Walker’a saldırmıştı. O sırada başka bir müşteri cam masayla arkadan Gay’ın kafasına vurarak onu etkisiz hale getirmeyi başardı.

Gay, şimdi de Orlando Federal Mahkemesi'ne gönderdiği bir elektronik postayla Obama’yı ölümle tehdit etti. Gay, aynı zamanda bir FBI ajanını da ölümle tehdit ediyor.

Geçen asım ayında işlediği suçlardan 15 yıl hüküm giyen suçlu, şimdi de gönderdiği tehdit dolu elektronik postalar nedeniyle yeniden yargılanmak üzere Mart ayını bekleyecek.


CİHAN