Obama’ya şok Gazze tepkisi

İspanya’nın başkenti Madrid'te "11 Mart 2004 Terör Eyleminden Etkilenenler Derneği" Başkanı’nın, Twitter’dan paylaştığı mesajlar polemiğe neden oldu.

Obamaya şok Gazze tepkisi
01 Ağustos 2014 Cuma 14:10 tarihinde eklendi.

Dernek Başkanı Pilar Manjon, Gazze’de öldürülen çocuklardan dolayı tepkisini dile getirirken, ABD Başkanı Barack Obama’yı “Beyaz Saray’ın zencisi” olarak tanımladı.

El Kaide’nin düzenlediği öne sürülen Madrid’teki tren bombalaması sırasında oğlunu kaybeden Manjon, “Beyaz Saray’ın zencisinden nefret ediyorum. Gazze’de katledilen çocuklarımı seviyorum. Eşinin kaçırılan kızlarla ilgili video görüntüsünü geri çekmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Pilar Manjon, “Filistin halkının yok edilmesi, cihatçı olmalarına güç veriyor.” diyerek bu durumdan İsrail ve Beyaz Saray’ı sorumlu tuttu.

11 Mart Derneği Başkanı Manjon, “Oğlumun acısını Müslümanlardan nefret ederek yaşamadım, Gazze Müslüman. Ama ben, onların ölümü için ağlıyorum ve öldürülen her çocuğu seviyorum. Gazze’de yaşananlar işgal ve yok etme savaşıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada Pilar Manjon’un @PlarManjon adlı Twitter hesabına ulaşılamazken, hesabın Twitter tarafından mı yoksa kullanıcı tarafından mı askıya alındığı bilinmiyor.


CİHAN