Obama'ya sürpriz destek

ABD'deki seçime sadece 4 gün kaldı. Sandy Kasırgası sonrası seçim çalışmalarına dün yeniden dönen Obama'ya sürpriz bir destek de New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'den geldi. Bloomberg, "Oyum Obama'ya" dedi.

Obamaya sürpriz destek
02 Kasım 2012 Cuma 12:08 tarihinde eklendi.

 

Karayip ülkelerinden sonra ABD'nin doğu kesimlerini vuran Sandy Kasırgası bu ülkede 90 kişinin ölümüne neden oldu. ABD'li yetkililer kasırganın ABD'ye maddi zararının ise, 50 milyar dolar olacağını tahmin ediyor.
 
Sandy Kasırgası dolayısıyla seçim çalışmalarına ara veren ABD Başkanı Barack Obama ise, dün yeniden siyaset arenasına geri döndü. Sandy Kasırgası sonrası bir hafta içinde Obama'ya "yeniden başkan seçilmesi" yönünde iki sürpriz destek geldi.
 
Kasırganın en fazla zarar verdiği New Jersey ve New York belediye başkanları, Obama'ya açıkça destek verdi. Cumhuriyetçi Parti'nin New Jersey Belediye Başkanı Chris Christie, Sandy Kasırgası nedeniyle Başkan Obama'yı çalışmalarından dolayı kutlamış ve birlikte afet bölgesini dolaşmıştı.
 
BLOOMBERG KARARSIZ SEÇMENİ ETKİLEYECEK 
George W. Bush'u eleştirdiği için 2 yıl önce Cumhuriyetçi Parti'den istifa eden New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg de sahibi olduğu bloomberg.com'da yazdığı bir makalede, 4 gün sonra oyunu Obama'ya vereceğini ilan etti. Uzmanlar, Bloomberg'un bu kararının "kararsız seçmen" üzerinde etkili olacağını ve birçok kararsız oyun Obama'ya gideceğini belirtiyor.
 
Sandy Kasırgası öncesi, Bloomberg'un Cumhuriyetçi Parti adayı Mitt Romney'yi desteklediği belirtiliyordu.
 
New York Belediye Başkanı Bloomberg, makalesinde, son yıllardaki doğal felaketlere dikkat çekerek, iklim değişikliği politikalarında Barack Obama'nın lider rolünü üstlenebileceğini söyledi.
 
'SEÇİLMİŞLER ACİL ÖNLEM ALMALI' 
Bloomberg, "İklim değişikliği yaşanıyor. New York ve dünyayı vuran doğal afetlerin nedeninin "iklim değişikliği" olup olmadığını bilmiyorum ancak yaşadığımız bu yıkıcı haftadan sonra seçilmişlerin, hiç zaman kaybetmeden önlem alması gerekiyor" dedi.
 
ABD'DE ÖLÜ SAYISI 90 
Karayip ülkelerinde 69 kişinin ölümüne neden olan Sandy Kasırgası, ABD genelinde 90 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Sadece New York'ta 38 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda insanın ise hala kayıp olduğu belirtiliyor. ABD'de 12 eyalette hala 4.5 milyon insana elektrik ulaşmıyor. ABD ordusu New York'da bir milyon kişilik gıda dağıtacağını açıkladı.
 
HALA CESETLER ÇIKARILIYOR
Kurtarma ekiplerinin dolaştığı evlerden hala cesetler çıktığı bu nedenle ölü sayısının artabileceği belirtiliyor. Hasar tespiti yapan Eqecat adlı kuruluş, fırtınanın verdiği zararın 50 milyar doları bulacağını açıkladı.

NTV