Obama'yı kıskandı, törene gitmiyor

ABD'nin eski Başkanı George W. Bush'un, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesinin ardından bütün övgünün halefi Barack Obama'ya yöneltilmesinden rahatsız olduğu ortaya çıktı.

Obamayı kıskandı, törene gitmiyor
05 Mayıs 2011 Perşembe 17:25 tarihinde eklendi, 1.706 kez okundu.

 

Bush'a yakın olan bir kaynak, eski başkanın Obama'nın 11 Eylül 2001'de saldırıya uğrayan Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin enkazının bulunduğu "Sıfır Noktası"nda yapılacak anmaya davetini de, bu nedenle geri çevirdiğini belirtti.
 
Daily News gazetesine konuşan ve adını açıklamayan kaynağa göre, saldırılardan başkanlık görevinin sona erdiği 2009'a kadar "terörle mücadele" için elinden geleni yapan Bush, bin Ladin öldürülmesi sonrasında kimsenin kendi ekibinden bahsetmemesine alınmış.
 
Obama'nın Bush döneminde kurulan istihbarat altyapısından hiç bahsetmediğini belirten kaynak, "Bush Obama'nın zaferi tümüyle kendi başına kutladığını düşünüyor" dedi.
 
Eski başkanın sözcüsü David Sherzer, Bush'un davetten memnun olduğunu, ancak başkanlığı sonrasında gözlerden uzak kalmayı tercih ettiğini belirtmişti.
 
Bush da, Obama'nın bin Ladin'in öldürüldüğünü Pazar gecesi telefonla kendisine haber vermesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, bunun büyük bir başarı olduğunu ifade etmiş ve Obama ile ekibini kutlamıştı.