Obama'yı öldürmek istemiş

Amerikan medyası Usame Bin Ladin'in ABD Başkanı Barack Obama'yı öldürmeyi planlamış olduğunu yazıyor.

Obamayı öldürmek istemiş
17 Mart 2012 Cumartesi 18:19 tarihinde eklendi, 1.111 kez okundu.

 

Suikast planlarının geçen yıl Bin Ladin'in, Abbottabad'daki evinde, özel Amerikan birliklerince düzenlenen baskında öldürülmesinden sonra ele geçirilen belgelerde yer aldığı belirtiliyor.
 
Usame Bin Ladin'in, yardımcılarından, Başkan Obama ile General David Petraeus'u taşıyan uçağa saldırı planlamalarını istemiş olduğu aktarılıyor. Bin Ladin, Obama'nın öldürülmesinin ABD'yi krize sokacağını, zira Başkan Yardımcısı Biden'ın "görevi üstlenmek için hazırlıklı olmadığını" belirtiyor.
 
Haberde, Bin Ladin'in yardımcılarından İlyas Kaşmiri'den, saldırı için hazırlıklara başlanmasını istediği kaydediliyor. Bin Ladin, 48 sayfalık notlarında, "İlyas biraderden, bu yöndeki çalışmalarla ilgili olarak yaptıklarını bana göndermesini isteyin." diyor.
 
Kaşmiri, Bin Ladin'in öldürülmesinden bir ay sonra bir Amerikan hava saldırısı sırasında öldürülmüştü.
 
Usame Bin Ladin, 48 sayfalık notlarında, Amerikan insansız uçaklarının sürekli saldırıları yüzünden, el-Kaide örgütünün Pakistan'ın aşiret bölgelerinden uzaklaşmasını da istiyor.
 
Bin Ladin, Amerikan yetkililerinin Müslümanları kışkırtmamak için "terörle savaş" ifadesini kullanmaktan genel olarak vazgeçmelerine dikkate alarak, el-Kaide örgütünün adının değiştirilmesini düşündüğünü de yazıyor.
 
Haberi veren Washington Post gazetesi söz konusu belgeleri gördüğünü kaydediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde, yönetimin 2011 Mayıs'ındaki baskın sırasında ele geçirilen tüm belgeleri yayımlayacağı beklentisi giderek artıyor.
 
Abbottabad'daki eve düzenlenen operasyon sırasında dizüstü bilgisayarlar, bilgisayarların sabit diskleri ve bloknotlar da ele geçirilmişti.
 
ABD medyası, istihbarat yetkililerine dayanarak, el-Kaide örgütünün Amerika'da böylesi bir saldırı düzenleyebilecek olanaklara sahip olmadığını ve bu yönde herhangi bir hazırlığın işaretinin de alınmadığını aktarıyor.