Obezite ameliyatı sonrası hastalar artık daha mutlu

Obezite cerrahisi kapsamında yapılan uygulamalardan sonra hastanın hayatında yeni bir döneme başlaması ön görülmektedir.

Obezite ameliyatı sonrası hastalar artık daha mutlu
13 Mart 2020 Cuma 17:04 tarihinde eklendi, 1.841 kez okundu.

Ülkemizde de giderek yaygınlaşan obezite sorununun kalıcı ve uzun vadeli tek çözümü olan cerrahi müdahaleler sonrası oluşabilen hızlı kilo kaybına bağlı halsizlik cilt kuruluğu saç dökülmesi gibi komplikasyonlar bariatrik cerrahiye özel bu hastaların ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış protein mineral ve vitamin destekleri sayesinde hastaların şikayetleri neredeyse sıfırlanmıştır. Bu sayede ameliyat sonrasında da hastalar aynı ameliyat sürecinde olduğu gibi kendilerini güçlü ve dinç hissederler.
 

Obezite Ameliyatı Sonrası Süreç
 

Obezite cerrahisi kapsamında yapılan uygulamalardan sonra hastanın hayatında yeni bir döneme başlaması ön görülmektedir. Hastanın yeni bir bedende ideal kiloya ulaşıncaya dek olan süreci çeşitli şikayetler nedeniyle olumsuz yönde ilerleyebilmekteydi. Saç dökülmesi, cilt kuruluğu ve deri sarkması gibi beklenen olası cerrahi operasyon etkileri artık alınan önlemler sayesinde engellenebilmektedir. Hastanın ameliyat sonrası süreçte tedavinin tamamlanmadığı düşüncesiyle hareket etmesi ve uzman doktorunun tavsiyelerine uyması olası yan etkilerin önüne geçmek açısından oldukça önemlidir. Ameliyat sayesinde küçülen mideye besin girişi sınırlanmaktadır ancak hastanın nasıl besleneceği kendi inisiyatifindedir. Bu yüzden hastanın düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirerek spor yapmayı bir yaşam standardı haline getirmesi gerekir. Bu durumda ameliyatın başarıyla tamamlanması ardından ameliyat sonrası süreçte de hastanın gayreti önemli bir etken olmaktadır. Obezitenin tekrarlamaması ve ameliyat sonrası sürecin sorunsuz şekilde atlatılarak hastaya sağlıklı bir yaşam sunulması ancak bu şartlar altında mümkün olmaktadır.
 

Obeziteden Kurtulma Yolları için tıklayın.
 

Obezite Tedavisinde Yöntem Seçimi için tıklayın.