Obezite Bursa’da masaya yatırılacak

Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, “Her Yönü ile Obezite” temalı 2. Bursa Eğitim Günleri düzenleyecek.

Obezite Bursada masaya yatırılacak
06 Şubat 2013 Çarşamba 12:48 tarihinde eklendi, 1.334 kez okundu.

 

Konuyla ilgili Şevket Yılmaz’da düzenlenen basın toplantısına Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın ile Büyükşehir Belediyesi Etüd Projeler Daire Başkanı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Nalan Fidan katıldı. 
 
Toplantıda konuşan Genel Sekreter Op. Dr. Yavuz Baştuğ, hem halka yönelik hem de akademik düzeyde geniş katılımlı bir kongre düzenleneceğini dile getirdi. Sempozyum hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Karadağ ise geçtiğimiz yıl hastanenin birinci kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen seminerin yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi. 
 
“HER BURSALI’YI BİR KEZ MUAYENE ETMİŞİZ”
 
Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin her geçen yıl daha da büyüdüğünü dile getiren Karadağ, geçtiğimiz yıl 2 milyon 660 bin kişiyi ayakta tedavi ettiklerini söyledi. Neredeyse Bursa’daki herkesi bir kez muayene ettiklerini belirten Karadağ, hastanenin aynı zamanda eğitim de verdiğini, 21 asistanın bu kapsamda uzman olduğunu vurguladı. 
 
Etkinliğin, tıptaki son gelişmelerin paylaşımına olanak sağlayacağını ifade eden Dr. Karadağ, Bursa’nın sağlık konularını yetkili kurumlarla ve yetkin kişilerle değerlendirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızlı artışı ile dikkat çeken Obezite’nin her yönü ile ele alınacağını vurgulayan Karadağ, şu bilgileri verdi: “Sempozyumunda obeziteyle ilişkili birçok konu, bu alanda uzman olan bilim insanları tarafından detaylıca tartışılacaktır. Kalp hastalıklarından diyabete, uyku apnesinden hipertansiyona, obezite ve çocuktan, cinsel fonksiyon bozukluklarına, egzersize, obezite cerrahisine kadar birçok konu bu sempozyumda ele alınacaktır.”
 
“OBEZİTE İLE MÜCADELE ÇOK ÖNEMLİ”
 
Obezite ile mücadelenin pek çok hastalıkla mücadele anlamına geldiğinin altını çizen Karadağ, şöyle devam etti: “Obezite, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple obezite ile mücadele etmek ülkemizin geleceği için son derece önemlidir.”
 
Karadağ, sempozyumun, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Bursa Tabip Odasının katılımlarıyla gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi. 

CİHAN