Obezite ile mücadeleye poliklinik

Manisa Devlet Hastanesi'nin bünyesinde hizmete açtığı obezite polikliniği ile vücut kitle endeksi 40'ın üzerinde olan hastaların bazıları ilaç ve diyetle, bazıları da yaklaşık 3 saat süren ameliyatla normal kilolarına kavuşacak.

13 Mart 2013 Çarşamba 21:11 tarihinde eklendi.

 

 
Manisa Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete giren obezite polikliniği ile kilo sorunu yaşayanların tedavisine başlandı. Polikliniğe başvuran ve vücut kitle endeksi 40'ın üzerinde olan hastaların bazılarına ilaç ve diyet tedavisi uygulanırken, kilo veremeyen hastalar için de Sleeve Gastrektomi (Muz Mide) veya emilim bozucu ameliyat uygulanıyor. Hastanenin bir yıldır obezite ameliyatı yaptığını dile getiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yücel Özsoy, "Daha önce obezite hastalarımız için hastane bünyesinde bir poliklinik yoktu. Hastalarımız Endokrinoloji Polikliniği'nde tedavi görüyordu.

Ancak yeni açılan obezite polikliniği sayesinde artık bu hastalarımız için de özel bir bölümümüz oldu. Hastalarımız polikliniğimize gelerek önce birkaç tetkikten geçiriliyor. Eğer durumu kilo vermeye müsaitse kendisine ilaç ve diyet tedavisine başlıyoruz. Eğer uygun değilse yaklaşık üç saat süren Sleeve Gastrektomi (Muz Mide) veya emilim bozucu ameliyatlarından bir tanesini uyguluyoruz. Bu ameliyatlardan sonra diyet ve ilaç tedavisi uygulanarak 1 yıl içinde hastalarımız 60 kilograma kadar düşüyor" diye konuştu.
 
19 YAŞINDA 140 KİLO
 
Yücel Özsoy, en son ameliyat yaptıkları 19 yaşındaki Aydan Gözükara'yı ziyaret etti. Özsoy, "Hastamızın bünyesi kilo vermeye müsait olmadığı için en son çare olarak emilim bozucu bir ameliyat yaptık. Bu ameliyatın ardından hastamızın 1 yıl içerisinde normal kilosu olan 60 veya 70'e düşmesini bekliyoruz" diye konuştu.
 
Bir yıl önce obez cerrahisi uyguladıkları 49 yaşındaki 4 çocuk ve 10 torun sahibi Nadire Omaç hakkında bilgi veren Özsoy, "Hastamız bize başvurduğunda 145 kiloydu. Yaptığımız obez cerrahisi ve 1 yıldır uygulanan diyetle ilaç tedavisi sonrasında 60 kiloya indi. Bu büyük bir başarıdır" dedi.
 
250 KİLODAN 190 KİLOYA DÜŞTÜ
 
Gördes İlçesi'nden obez ambulansı ile getirilen 250 kilogramlık Azerbeycan vatandaşı Maksati Aksarova'yı da ziyaret eden Özsoy, "Başarılı bir ameliyatın ardından hastamızda 60 kilo kaybı yaşandı. 1 yıl boyunca uygulanacak tedavinin ardından hastamızın 70 kiloya kadar düşeceğine inanıyoruz. Hastamız şuan 190 kilogram" ifadelerini kullandı.

DHA