Obeziteye dikkat çekmek için doğa yürüyüşü yaptılar

Mersin Özel Yıldırımhan Koleji öğrencileri velileri ile birlikte obeziteye dikkat çekmek için 'Sağlık İçin Yürüyelim' projesi kapsamında, Kent Ormanı'nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Obeziteye dikkat çekmek için doğa yürüyüşü yaptılar
15 Nisan 2014 Salı 20:32 tarihinde eklendi.

Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşte grup, doğanın güzellikleri ve zorlukları, doğayı keşfetme ve şehir yaşamından uzaklaşmanın keyfini yaşadı. Yürüyüşün sonunda veli ve öğrencilere yönelik çeşitli yarışmalar yapıldı. Tekvando ve okçuluk kulübü öğrencilerinin gösterileri büyük ilgi görürken, misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

Okul Müdürü Ahmet Özel, öğrenci ve velileri harekete geçirerek, obeziteyle mücadeleye ve sporun sağlığa olan faydalarına dikkat çekmek istediklerini söyledi. Günümüzde insanın hayatını sürdürmek için çok az hareket ettiğini vurgulayan Özel şöyle devam etti: "Bu az hareket çağımızın hastalığı olan obezitenin doğmasına neden oldu. Bununla ilgili olarak Sağlık Bakanlığımız da bir mücadele başlattı. Biz de okul olarak öğrencilerimizi ve velilerimizi harekete geçirerek, obeziteyle hem mücadele hem de sporun insan sağlığına faydalarına dikkat çekmek istedik. Bu kapsamda bir grup veli ve öğrencimizle birlikte doğa yürüyüşü düzenledik."


CİHAN