Öcalan kardeşini bakın neden şikayet ettti?

Gözlem yapmak için İmralı'ya giden Cezaevleri İzleme Kurulu'ndan sivil gözlemcilere Abdullah Öcalan dert yandı

Öcalan kardeşini bakın neden şikayet ettti?
16 Ocak 2013 Çarşamba 10:20 tarihinde eklendi.

 

Öcalan, önceki gün İmralı'ya giden Bursa 2 No'lu Cezaevleri İzleme Kurulu'na kardeşi Mehmet Öcalan'ı şikayet etti. Önceki gün onu ziyaret giden kardeşi için, "Cezaevi koşullarından memnunum. Ama görüşlerimi sağlıklı aktaramıyorum, Mehmet anlattıklarımı eksik aktarıyor" dedi.
 
Sabah Gazetesi'nden Ersan Atar'ın haberine göre; Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, rutin incelemeler kapsamında kendisini ziyaret 4 kişilik Bursa 2 No'lu Cezaevi İzleme Kurulu'na, "Cezaevi koşullarından memnunum, yemekler çok bile veriliyor" dedi.
 
Öcalan, Kürt sorununun çözüm sürecine ilişkin görüşlerini sağlıklı anlatamamaktan, kardeşi Mehmet Öcalan'ın anlattıklarını eksik aktarmasından şikâyet etti. Öcalan önceki gün İzleme Kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmenin ardından kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştü.
 
MEHMET ANLATTIKLARIMI EKSİK AKTARIYOR
 
Bursa Vergi Dairesi Başkanı İsmail Saydam başkanlığındaki 2 No'lu İzleme Kurulu üyeleri, Öcalan'ın odasında yaklaşık yarım saat kaldı. Görüşmede Öcalan Kürt sorununun çözümüne ilişkin görüşlerini aktarmak istedi. Kurul üyeleri Öcalan'a, "Biz tamamen cezaevi koşulları ile ilgili bir kuruluz ve burada sivil gözlemci olarak bulunuyoruz" uyarısını yaptı. Öcalan ise "Sürece ilişkin görüşlerimi sağlıklı anlatamıyorum. Mehmet anlattıklarımı eksik aktarıyor. Burada doğru kişilerle görüşmek istiyorum. Görüşlerimin doğru ve eksiksiz aktarılmasını istiyorum" dedi.
 
YEMEKLER ÇOK BİLE VERİLDİ
 
Kurul üyelerinin, "sağlık", "yemek", "barınma" gibi konulardaki sorularına karşılık Öcalan, "Cezaevi koşullardan herhangi bir şikâyetinin olmadığını" söyledi. "Yemekler nasıl?" sorusuna Öcalan "Çok yemek yiyemiyorum. Zaten midem rahatsız. Verilen yemekler çok bile geliyor, tüketemiyorum" yanıtı verdi. Öcalan'a öğle yemeğinde çorba, tavuk, pilav, salata ve tatlı verildi.
 
TELEVİZYONU ÇALIŞIYOR
 
Öcalan'ın televizyonunun da çalışır durumda olduğunu tespit eden kurul raporunu TBMM Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı'na iletecek. Avrupa İşkencenin ve İnsanlık Dışı Muamelenin Önlenmesi Komitesi'nin de (CPT) bugün İmralı'ya gitmesi bekleniyor.