Öcalan'ı bile şaşkına çeviren emir

Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın Kandil’e iletilmek üzere verdiği mesajların avukatları tarafından çarpıtıldığı ortaya çıktı

Öcalanı bile şaşkına çeviren emir
29 Kasım 2011 Salı 08:53 tarihinde eklendi, 1.476 kez okundu.

 

Son yapılan KCK soruşturması kapsamında incelenen Öcalan-avukat görüşmelerinde ilginç ayrıntılar bulundu. 30 Nisan 2010’daki notlar bunlardan biri.Öcalan’ın avukat görüşmelerinde verdiği talimatlardan olan, ‘tüm güvenlik güçlerine saldırın’ talimatını avukatlar Kandil’deki PKK yöneticilerine ve Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin’e “Polis’e olan saldırıları artırın” şeklinde iletti. 
 
Bugün gazetesinden Bilal Şahin'in haberine göre; Örgütün yayın organlarında da polisin saldırılarda hedef alınacağı yönündeki yayınlar başladı. Öcalan’ın sadece Kızıltepe’deki çatışmaya işaret etmesine karşın avukatların Kandil’e ilettikleri görüşme notlarında buna Diyarbakır’ı da eklediği tespit edildi. Diyarbakır’da halkın geceleri polise saldırması gerekliliğine işaret eden avukatların talimatlarda olmamasına rağmen halkın Kızıltepe’deki gibi polisle gece çatışması gerektiğini iletiyor. Avukatların, “Diyarbakır’da böyle olursa devlet bu işin içinden nasıl çıkacak? Sakın yanlış anlaşılmasın ben böyle olsun diye değil, bir tehlikeye işaret ediyorum” şeklinde konuştukları kayıtlara yansıdı.
 
108 saldırı, 30 polis şehit
 
Öcalan’ın avukatlarının manipüle ederek Kandil’e ilettiği notlardan sonra polise yönelik 108 silahlıvemolotoflu saldırı gerçekleşti. Silahlı ve bombalı saldırılarda 30 polis şehit düşerken, 732 polis yaralandı. Talimatın ardından Mayıs 2010-Kasım 2011 arasında PKK terör örgütü tarafından 44 silahlı saldırı, 35 bombalı saldırı ve19molotoflu saldırı kayıtlara geçti.