Öcalan'ın açıklayacağı mesajı söyledi

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Siirt'te katıldığı nevruz etkinliklerinde yaptığı konuşmada, Adalet Bakanlığı ve AK Parti genel merkezine yapılan saldırıyı kınayarak, Öcalan'ın yarın Diyarbakır'da ne söyleyeceğini açıkladı.

Öcalanın açıklayacağı mesajı söyledi
20 Mart 2013 Çarşamba 18:02 tarihinde eklendi.

 

Gültan Kışanak, "Kürt halk önderi sayın Öcalan, diyecek ki; 'Biz onurlu bir barıştan yanayız. Biz çözüm istiyoruz, Kürt sorununu çözmek mümkündür.' Kürt halk önderi sayın Öcalan'ın şahsında bütün bir Kürt halkı, bütün bir Türkiye kazanacak" dedi.
 
Eruh Yolu üzerindeki miting alanındaki nevruz kutlamasına BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, özgün müzik sanatçısı Ferhat Tunç, ilçe belediye başkanları ve yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Sık sık Abdullah Öcalan ve PKK lehinde sloganların atıldığı kutlamalarda, Öcalan posteri ve PKK flamaları sanatçı Ferhat Tunç ve mahalli sanatçıların söylediği Kürtçe-Türkçe şarkılar eşliğinde, uzun süre halaylar çekildi.
 
ÖCALAN'IN YARIN AÇIKLAYACAĞI MESAJI SÖYLEDİ
 
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, alan gelişi sırasında kendisine büyük ilgi gösterildiğini belirterek, "Bana burada bir çok vatandaşımız sordu. 'Dikkat edin bunlar yine bizi kandırmasınlar' diye beni uyardılar. Ben de kendilerine bunu söyledim.

Bu halkı kimse kandıramaz. Kimse bu halkın üstünde oyun oynayamaz. Onlara, bu gençlere ve Kürt halkına güvendiğimizi söyledim. Biz Kürt halkının lideri sayın Öcalan'a da güveniyoruz. Yarın Diyarbakır'da yapılacak nevruzda sayın Abdullah Öcalan'ın yol haritası ve mesajı açıklanacak. Çözüm isteyenlere barış isteyenlere akan kan dursun diyenlere yol gösterecek.

Eğer bu akan kanı durdurmak isteyenler varsa, eğer Kürt sorununu barışçıl yollarla çözmek isteyenler varsa, işte sizler meydandasınız. Kürt halkı meydanda, biz barışa hazırız, biz çözüme hazırız, biz eşit bir yaşama hazırız. Kürt halk önderi sayın Öcalan, bir kez daha bunu tüm dünyaya, tüm Türkiye'ye duyuracak. Diyecek ki, 'biz onurlu bir barıştan yanayız. Biz çözüm istiyoruz Kürt sorununu çözmek mümkündür. Kürt halk önderi sayın Öcalan'ın şahsında bütün bir Kürt halkı bütün bir Türkiye kazanacak" dedi.
 
"SİZ DE SAYIN ÖCALAN İLE BULUŞACAKSINIZ"
 
Konuşmasında sık sık Kürt kadınlarına olan güvenini dile getiren Kışanak, "Kadınlar sizlere güveniyoruz. Biz sizin yoldaşlığınıza güveniyoruz ve biz Kürt halk önderi sayın Öcalan'a güveniyoruz. Biliyoruz ki sayın Öcalan bu halkı bugünlere kadar getirdi, özgürlükle buluşturdu, örgütle buluşturdu, mücadeleyle buluşturdu. Bir gün özgürlükle de buluşturacak. Siz de sayın Öcalan ile buluşacaksınız. Hep beraber özgürlük halayları çekeceğiz" dedi.
 
"SESİNİZ ANKARA'YA, İMRALI'YA GİTTİ, ADRESİNE ULAŞTI"
 
Dün, Abdullah Öcalan'ın memleketi, Şanlıurfa'da olduğunu söyleyen Kışanak, "Değerli Botan halkı, dün Urfa'daydım öylesine güçlü slogan attılar ve dediler ki, 'sayın Öcalan bizim hemşerimiz bu en çok bize yakışır.' Şimdi siz Urfa ile yarışmaya var mısınız?" sözü üzerine "Evet" alması üzerine, Kışanak, "O zaman çok güçlü bir şekilde sizlerden bu sloganı duymak istiyorum. Yıllardır mücadelesini verdiğiniz sloganı duymak istiyorum sayın Öcalan İmralı'da duysun sesinizi" dedikten sonra, alanda bulunanlar, "Biji serok Apo (Yaşasın başkan Apo)" sloganını attı. Daha sonra da mikrofona kanuşan Kışanak, "Bu ses Ankara'ya da gitti, İmralı'ya da gitti, adresine ulaştı" ifadesini kullandı.
 
Kışanak, Paris'te öldürülen 3 kadın PKK'lının ölümünü hatırlatarak, AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıları kınadığını açıkladı. Hakikat komisyonunun kurulması çağrısında bulunan Kışanak, şöyle konuştu:
 
"Gelin bir hakikat komisyonu kuralım. Bu gerçekleri aydınlatalım ki provokasyonları o zaman boşa çıkarırız. Aksi takdirde Türkiye'de ırkçılığı teşvik edenler var, sokaklarda linçleri örgütleyenler var, faşizmi ayağa kaldırmak isteyenler var. Bu parlamento bu sorumluluğu sayın Öcalan, AKP ve BDP ile paylaşmak zorundadır. Çünkü parlamento halkın iradesini temsil ediyor.

Türkiye halkı da bir bütün olarak barış ve çözüm istiyor. AKP genel merkezine ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırıları açıkça kınıyoruz. Provokatif bir girişim olarak görüyoruz. Yıllarca saldırıya uğramış bir partinin eş başkanı olarak söylüyorum; milletvekili katledilmiş ama hala katilleri bulunamamış bir siyasi geleneğin temsilcisi olarak söylüyorum; Mehmet Sincan'ın katilini bulmadan bu tür provokatörleri engelleyemezsiniz. Eğer gerçekten çözüm istiyorsanız, eğer gerçekten bu süreçten bir sonuç çıkmasını istiyorsanız kirli savaşın ipliğini pazara çıkacak bir çalışmayı başlatmak zorundasınız. Bir daha asla dememek için hakikat komisyonu kurulur, bu nedenle hükümeti başbakanı, parlamentoyu göreve davet ediyoruz. Barış yolunu, müzakere yolunu, güçlü adımlarla yürüyelim, komisyonları kuralım. Geri dönüşü olmayan bir barış yolculuğuna çıkalım."

DHA