Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gitti

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın 4 avukatı bu sabah Bursa'nın Gemlik İlçesi'nden İmralı'ya haraket etti.

02 Eylül 2009 Çarşamba 10:35 tarihinde eklendi.

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın 4 avukatı bu sabah Bursa'nın Gemlik İlçesi'nden İmralı'ya haraket etti.

Kenya'da 15 Şubat 1999'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda yargılanan Öcalan'ın savunmasını üstlenen avukatları Cengiz Çiçek, Meral Atasoy, Serkan Akbaş ve Mehmet Bayraktar bu sabah özel bir otomobille İstanbul'dan Gemlik'e gelerek, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na gitti. İçinde kitap, dergi ve gazetelerin bulunduğu belirtilen 5 poşet taşıyan avukatlar, jandarmadaki kimlik kontrolü ve üst araması ardından plakası sökülmüş beyaz renkli servis minibüsüyle saat 09.50'te İmralı'ya gitmek üzere Gemport Limanı’na hareket etti.

Geçen hafta İmralı’ya giden avukatlar, Gemlik’te yaptıkları açıklamada, Öcalan'ın Güneydoğu'daki çatışmaları sona ermesi için hazırladığı ‘yol haritasını' cezaevi yönetimine teslim ettiğini açıklamıştı.