"Öcalan'ın özgürlüğüne zemin oluşturmalı"

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Kürt halkının 30 Martta yapılacak yerel seçimlerde vereceği oylarla kimliğini dünyaya duyuracağını ve Abdullah Öcalanın özgürleşmesi için zemin oluşturacağını söyledi.

Öcalanın özgürlüğüne zemin oluşturmalı
14 Şubat 2014 Cuma 18:36 tarihinde eklendi.
 
BDP Şanlıurfanın Viranşehir İlçesinde, miting düzenleyerek, Belediye Başkan adayı Emrullah Cini tanıttı. BDPnin Kışla Mahallesindeki mitingine; BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Viranşehir Belediye Başkan adayı Emrullah Cin ile yaklaşık 4 bin partili katıldı.

Öcalan lehine slogan atılan mitingde kalabalığa konuşan ve Kürt halkının 30 Martta vereceği oylarla adaylarının dünyaya tanıtacağını söyleyen Ahmet Türk, "Kürt halkı kendini 30 Martta yapılacak seçimde vereceğiniz oylarla kendi kimliğini dünyaya duyurmalıdır. Kürt halkının lideri Öcalanın özgürleşmesi için zemin oluşturmalıyız. Arapların özgürleşmesi, Kürtlerin özgür olmasına bağlıdır. Bu iki halk ayrılmaz bir parçadır" dedi.
 
Öcalanın barış ve demokrasi çabalarının dikkate alınmadığını ifade eden BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise şöyle konuştu:
 
"Sayın Öcalan her görüşmesinde sürekli barıştan çözümden ve demokrasiden yana çabalarını yüksek sesle dile getirmekte. Ancak AKP hükümeti bu çabayı dikkate almamış ve gereken çabayı göstermemiştir. Buradan seslenmek istiyoruz.

Bu süreci dikkate almak istiyorsanız, halkların kardeşliğini barışı demokratikleşmeyi esas almak istiyorsanız, Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalanın ortaya koymuş olduğu çözüm önerilerini dikkate almalısınız. Bunlar dikkate alınmadığında olacaklardan, doğacak sonuçlardan AKP hükümeti ve parlamentoda bulunan tüm siyasi partiler sorumludur. Bu halkın eli yakalarında olacak. Önümüzdeki seçimden sonra özerk özgür Kürdistanı oynayacağız, bunu referanduma sunacağız."

DHA