"Öcalan'ın projesini biliyoruz"

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde düzenlenen nevruz kutlamalarına katılan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, barışı istemeyenlerin savaştan beslendiğini dile getirdi.

Öcalanın projesini biliyoruz
20 Mart 2013 Çarşamba 18:19 tarihinde eklendi.

 

Sebahat Tuncel, "Sayın Abdullah Öcalan'ın hem milletvekili arkadaşlarımızla yaptığı görüşmeler hem de kamuoyuna yansıyan görüşmelerinde bu sürece ilişkin projesini biliyoruz" dedi.
 
Turgutlu İlçesi'nde düzenlenen nevruz kutlamalarına BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, partililer ve 2 bine yakın kişi katıldı. Savaştan beslenenlerin barışı istemediğini söyleyen Tuncel, İmralı'da hapis yatan Abdullah Öcalan'ın süreci başlatan kişi olduğunu dile getirdi. BDP'li Tuncel, "Yeni bir süreç başladı. Bu süreci Kürt halkı önderi sayın Abdullah Öcalan başlattı. Buradan ona da selam gönderiyoruz. Barıştan yana tavır gösterdiği için. Kürt sorunu hakkında ortaya koyduğu çözümleri önemsiyoruz. Sayın Abdullah Öcalan'ın hem milletvekili arkadaşlarımızla yaptığı görüşmeler hem de kamuoyuna yansıyan görüşmelerinde bu sürece ilişkin projesini biliyoruz. Bu bir çözüm projesidir. Bu savaşın son bulması için silahların devre dışına çıkması için önemli bir projedir. İşte halkımız da bugün bu alanlarda bu projenin arkasında olduğunu gösteriyor. Bu projeyi desteklediğini gösteriyor. Türkiye'yi yönetenlerin de bunu görmesi gerekiyor" dedi.
 
İktidarın desteğinin önemli olduğunu ancak barışı istemeyenlerin olduğu bir ortamda bunun yetersiz kalacağını savunan Tuncel, "Bu süreçte özellikle iktidarın ortaya koyduğu duruş önemlidir. Biz bunu önemsiyoruz. Ama bu yetmez. Çünkü bu sürecin başarıya ulaşmasını istemeyenler, çözüm olmasını istemeyenler de var. Savaştan beslenenler var. Bugünlerde daha çok görüyoruz onları" diye konuştu.

DHA