Öcalan'lı anma

Geçen sene vefat eden Diyarbakır Milletvekillisi Şerafettin Elçi için Şırnak’ın Cizre İlçesinde anma töreni düzenlendi.

Öcalanlı anma
27 Aralık 2013 Cuma 16:04 tarihinde eklendi.

Anma törenine BDP’li vekillerin yanı sıra Şırnak Ak Parti Milletvekili Emin Dindar ve Cizre ile Silopi İlçe teşkilatı da katıldı. Ulu Cami’de okunan Kürtçe mevlitten sonra mezarlığa geçen heyet, mezarı başında dualar etti. Camii girişine Şerafettin Elçi’nin postresinin yanına Abdullah Öcalan ve Mesut Barzani’nin babası Mele Mustafa Barzani’nin posterlerinin de asılması dikkat çekti.

    27 Aralık 2012 yılında vefat eden Diyarbakır Milletvekili ve aslen Cizreli olan Şerafettin Elçi için memleketinde anma töreni düzenlendi. Anma törenine Barış ve Demokrasi Partisi eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, eski Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Ak Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani adına Lezgin Serbest, KDP Genel Başkanı Lütfi Baksi, Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, BDP ilçe taşkilatı, AKP Cizre ve Silopi teşkilatı ve Elçi ailesi katıldı. İlk önce Ulu Cami’de Kürtçe mevlit okundu. Camii girişine Şerafettin Elçi’nin postresinin yanına Abdullah Öcalan ve Mesut Barzani’nin babası Mele Mustafa Barzani’nin posterlerinin de asılması dikkat çekti.

Daha sonra Cizre Asri Mezarlığa geçen kalabalık, Şerafettin Elçi’nin mezarı başında anıldı. Elçi için Yasin-i Şerif ve Fatihalar okundu. Ardından bir açıklama yapan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, vefat eden Şerafettin Elçi’yi anmak için buraya geldiklerini söyledi. Demirtaş, “Şerafettin Elçi’nin bırakmış olduğu mirası sahiplenmek, mücadelesini sahiplenmek, onun mücadelesinde barışı ve özgürlüğü sahiplenmek hepimiz için büyük bir onurdur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bakanı olarak sadece Kürdüm dediği için, Kürt kimliğini inkar etmediği için bedelini mahpuslarla ödemiş bir siyasetçi, bir barış adamı, bir tarihçi olarak Kürt dilinin kültürünü yaşatıcısı olarak bizlerde elbette ki onun mirasını yerde bırakmadık. Onun mücadelesini bugün onlarca, milyonlarca insan tarafından sahiplenmek eminim ki Şerafettin ağabeyinin ruhunu şad edecektir. Bugün yaşasaydı başkan Apo’nun, sayın Öcalan’ın başlatmış olduğu sürece de eminim ki çok büyük bir katkısı olacaktı.” diye konuştu.

Eski DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Mesut Barzani’nin heyetinden olan Lezgin Serbest ve KDP Genel Başkanı Lütfi Baksi de Kürtçe olarak Şerafettin Elçi’nin geçmişinden bahsetti.

Daha sonra kalabalık mezarlıktan Ulu Cami’de Şerafettin Elçi adına düzenlenen yemeğe geçip dağıldı. 


CİHAN