Oda TV davasına yeni savcı

ODATV Davası'nda açıklanması beklenen mütalaa, savcının mahkemede yeni görevlendirilmesi nedeniyle açıklanamadı.

Oda TV davasına yeni savcı
24 Ekim 2016 Pazartesi 12:53 tarihinde eklendi.
ODATV Davası'nda açıklanması beklenen mütalaa, savcının mahkemede yeni görevlendirilmesi nedeniyle açıklanamadı.
 
Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın ile Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın aralarında bulunduğu 13 sanıklı, OdaTv Davası'nın özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından yeni mahkemesinde 7. duruşması yapıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Yalçın Küçük, Sait Çakır, Barış Pehlivan, Hanefi Avcı, Nedim Şener, Ahmet Şık, Barış Terkoğlu ve Ayfer İklim Kaleli hazır bulundu. Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı Ergenekon Davası'nın bozma ilamının mahkemeye ulaştığını açıkladı.
 
YENİ SAVCI EK SÜRE İSTEDİ
 
Duruşma Savcısı Ali Kaya mahkemede yeni görevlendirildiğini, mahkemenin iş yükü, dosyanın kapsamlı olması göz önünde alınarak yeterli inceleme yapılamadığından mütalaa hazırlamak için ek süre verilmesini istedi.
 
YALÇIN KÜÇÜK: BU DAVA BAŞTAN SONA BOŞ BİR DAVADIR 
 
Davada söz alan tutuksuz sanıklarından Yalçın Küçük, "Bizim hakkımızda açılan dava ile ilgili olarak gerek soruşturmayı yapan polis amiri, gerek iddianameyi tanzim eden Cumhuriyet Savcısı, yargılamamızı yapan ilk heyetin başkanı ve daha sonra yargılamaya devam eden mahkeme başkanı meslekten ihraç edilmiştir. Bir kısmı kaçak, bir kısmı da cezaevinde bulunmaktadır. Benim hakkımda da bu süreçte açılan kamu davalarında ileri sürülen iddiaların hiçbirisi doğru değildir. Biz bir takım düzmece iddialarla tutuklandık ve tutuklu olarak yargılandık. Bu dava baştan sona boş bir davadır. Biz davanın biran önce bitirilmesini talep ediyoruz" dedi.
 
DURUŞMA 14 ARALIK'A ERTELENDİ
 
Mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet Savcısı Ali Kaya'ya verilmesine karar verdi. Duruşma 14 Aralık saat 10.00'a ertelendi. 21 Eylül'de görülen duruşmada da savcı Kamil Ertuğrul mahkemede yeni görevlendirildiğini belirterek, mütalaasını hazırlamak tarafına için süre verilmesini istemişti.
 
 
Serpil KIRKESER / İSTANBUL (DHA)