"Odasına gittim helalleştim"

Ali Kırca'dan sonra Uğur Dündar da Mehmet Ali Birand'a canlı yayında veda etti.

Odasına gittim helalleştim
18 Ocak 2013 Cuma 09:46 tarihinde eklendi, 1.294 kez okundu.

 

li Kırca'dan sonra bir başka rakibi daha Birand'a son vedasını canlı yayında yaptı. CNN Türk'te konuşan Uğur Dündar, usta gazetecinin ardından duygularını paylaştı. Birand'la yaşadığı ana haber rekabetini anlatan Dündar, kendisiyle helalleştiği için çok mutlu olduğunu söyledi. 
 
HEPİMİZ FANİYİZ, HAYAT BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ... 
 
Hepimiz faniyiz. Hayat sonuçta bir varmış bir yokmuş... Ama bu hayatı da dolu dolu yaşamak da insanın elinde. Ben Birand'la anchorman olduğum 2007 yılından bu yana bir yarış içindeydim. Ben, Ali Kırca ve rahmetli Birand saat 19 olduğunda bir rekabet içine giriyorduk. Zaman zaman bu meslekli rekabet içinde birbirimizi kıracak şeyler de söyleyebilirdik. 
 
KENDİSİYLE ODASINDA HELALLEŞTİK 
 
Bir gün eğer geçmişte Birand'ı kırmışsam diye çıktım odasına gittim. Kanal D'deki arkadaşları da oradaydı. Sevgili Mehmet Ali ben seni kırmışsam özür dilerim dedim. O da bana sarıldı ve çıktım. Daha sonra da bu yarışı sürdürdük. Yan yana stüdyolarda yayın yapıyorduk. O sırada tedavi ve hastalığını öğrendik. Ama onun olmadığı bir bizim için de güzel değildi... Dünya görüşümüz ve siyasi tavrımız farklıydı. Ama röportajları, haberleri çok başarılıydı. Belgeseller yaptı, kitaplar yazı. Gazeteciliği ve televizyonculuğu aşkla yapardı. Beni de her başarımdan dolayı çoğu zaman ilk kutlayan o olmuştur. Ben de kendisini kutlardım. Birand'ın başarısının arkasında çok iyi bir eş de vardır. Eşine ve oğluna da baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin....