ODATV davasında ifade vermek istiyor

Odatv davasında tanık olarak dinlenmesine karar verilen CHP Milletvekili Deniz Baykal’ın avukatı, müvekkilinin Ankara’da ifade vermesi için mahkemeye başvurdu.

ODATV davasında ifade vermek istiyor
23 Ağustos 2013 Cuma 17:46 tarihinde eklendi.
Odatv davasının tutuksuz sanıkları Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Nisan ayında 7 sayfalık bir dilekçe sundu.

Dilekçede Odatv’de yapılan aramalarda "Hocadan Notlar", "Soner Bey’den Gelen", "Kılıçdaroğlu’na destek zorunlu", "Sabri Uzun" ve "Hanefi" adlı belgelerin bulunduğu belirtildi. Dilekçede, bu belgelerde adları geçen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, İstanbul Barosu Eski Başkanı Avukat Turgut Kazan, Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal ile Doğu Perinçek, Balyoz davası sanığı Çetin Doğan ile kızı Pınar Doğan ve damadı Dani Rodrik’in de aralarında bulunduğu 16 kişinin tanık olarak dinlenilmesi talep edildi.
 
Avukat Ersöz’ün taleplerini 13 Haziran’daki duruşmada karara bağlayan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ayşegül Kibaroğlu, Yalçın Küçük’ün eski eşi İffet Temren Küçük, emekli Albay Dursun Çiçek’in kızı İrem Çiçek ve Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’ın avukatı Dilek Helvacı’nın davetiye yoluyla çağırılıp tanık olarak dinlenmesine karar verdi.
 
Bu kararın ardından 11 Eylül’deki duruşmaya Milletvekili Deniz Baykal’ın katılıp katılmayacağı merak konusu oldu. Ancak Baykal’ın avukatı geçtiğimiz günlerde İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak müvekkilinin Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde tanık olarak dinlenilmesini istedi. Avukat, mahkemeden Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazılmasını talep etti. Baykal, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu talebi kabul etmesi durumunda önümüzdeki günlerde Ankara’da talimatla ifade verecek.