Odatv'de TÜBİTAK raporlu tahliye talebi

''Odatv'' davası kapsamında tutuklu yargılanan gazeteciler Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun avukatları, TÜBİTAK raporuna dayanarak, müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Odatvde TÜBİTAK raporlu tahliye talebi
31 Ağustos 2012 Cuma 11:53 tarihinde eklendi.

 

Tutuklu sanıklar Yalçın, Pehlivan ve Terkoğlu'nun avukatları Hüseyin Ersöz ve Duygun Yarsuvat, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müvekkillerinin tahliye talebine ilişkin dilekçe sundu. 
     
Dilekçede, ''Mahkemeye ulaşan TÜBİTAK raporu, suçlamalara dayanak 35 dijital dokümanın manipülatif niteliğe sahip bulunduğunun tespitini yapmıştır. TÜBİTAK, incelemesinde her 3 bilgisayarda da dosya yükleme özelliğine sahip zararlı yazılımlar olduğunu tespit etmiş, söz konusu dokümanların bu yazılımlar aracılığıyla yüklenmiş olabileceği yönünde değerlendirmelerde bulunmuştur'' denildi. 
     
TÜBİTAK raporunda, isnatlara dayanak 35 dokümanın müvekkiller tarafından oluşturulmadığı, değiştirilmediği ve erişim sağlanmadığının tespitinin yapıldığı hatırlatılan dilekçede, bu durumun söz konusu dokümanların bilgisayarlarda silinmiş halde bulunduğu tespitiyle birlikte değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. 
     
Dilekçede, müvekkilleri tarafından hiçbir erişim sağlanmamış olan dokümanların onlar tarafından silinmesinin de mümkün olmadığı savunularak, şunlar kaydedildi: 
     
'Sanıklardan Müyesser Yıldız'ın Ankara'da bulunan evindeki bilgisayar ile sanık Barış Pehlivan'ın İstanbul'da bulunan bilgisayarı, CHP'den gönderiliyor görüntüsü verilmiş. E-posta ekindeki zararlı yazılım saldırısına maruz kalmıştır. Bu durum bilgisayarların organize bir şekilde hedef alındığını kanıtlamaktadır. İsnatlara dayanak dokümanların üst veri bilgilerinde normal olmayan kullanıcı davranışları sonucu oluşmuş çelişkiler tespit edilmiştir. Bu durum bilgisayarlara normal olmayan yollarla müdahale edildiğini kanıtlamaktadır. İsnatlara dayanak dijital dokümanların manipülatif bir niteliğe sahip bulunduğu, el konulan bilgisayarların sistemli bir saldırıya maruz kaldığı açıkça tespit edilmiştir. Bu çerçevede bundan sonra yapılması gereken, tüm teknik imkanlar kullanılmak suretiyle, müvekkillerimizin özgürlüğünün kısıtlanmasına neden olan faili meçhul kişiler ile soruşturmada ihmali görülen kişilerin tespiti ile cezalandırılmalarının sağlanmasıdır.'' 
     
Dilekçede, ''Yaklaşık 20 aydır özgürlükleri manipülatif dijital dokümanlar ile kısıtlanmış olan müvekkillerimiz Hüseyin Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın tahliyelerine karar verilmesini talep ederiz'' denildi.