ODTÜ'de 'fidan' gerginliği

ODTÜ Ormanı'ndan geçen ve tartışmalara neden olan yol projesinde çalışmalar devam ederken 'Fidanını kap gel' eylemi yapıldı.

ODTÜde fidan gerginliği
21 Ekim 2013 Pazartesi 17:46 tarihinde eklendi.
ODTÜ'de, yol projesi nedeniyle ağaçların kesilmesini protesto eden bir grup, otoyolun bir kısmının geçtiği ODTÜ Ormanı'na fidan dikme eylemi düzenledi. Yaklaşım bin kişinin katıldığı eylemde, tartışmalara neden olan yol güzergahına çok sayıda fidan dikildi.

Saat 12'de toplanan grup, ellerinde fidanlarla yürüyüşe geçti. Sloganlar ve ellerinde fidanlarla yürüyen grup, yol çalışmasının devam ettiği alanın yanında gelerek fidanları buraya dikti. Belediyeye ait iş makinelerinin çalışmaya devam etmesine tepki gösteren grup, sloganlarla durumu protesto etti.

Zaman zaman yol çalışmasında çalışan işçilerle öğrenciler karşı karşıya geldi. Gerginlik sırasında atılan bir taş, yol çalışması için orada bulunan bir işçiye isabet etti, işçi hafif şekilde yaralandı. Ellerindeki fidanları alana diken göstericiler, yol projesi aleyhine sloganlar attı.Eyleme, CHP milletvekilleri de destek verdi.

DHA