ODTÜ'de nöbet sürüyor

ODTÜ Ormanı'ndan geçirilmesi planlanan Anadolu Bulvarı-Konya Yolu arasındaki bağlantı yolu için ağaçların kesilecek olmasına ve yolun kampus içerisinden geçmesine tepki gösteren ODTÜ'lüler, geceyi yapılacak yol güzergahına kurdukları direniş alanında geçiriyor.

ODTÜde nöbet sürüyor
26 Ağustos 2013 Pazartesi 08:44 tarihinde eklendi, 1.378 kez okundu.
Anadolu Bulvarı ile Konya Yolu arasında yapılan ve ODTÜ Ormanı'ndan geçirilmesi planlanan bağlantı yoluna tepki gösteren yaklaşık 100 kişilik bir grup, ODTÜ A4 girişine yakın bir noktada yapılacak yol güzergahına öğle saatlerinde direniş çadırları kurdu.

Polisin müdahale uyarısı üzerine grup çadırları topladı. Direniş alanını terk etmeyen grup, geceyi battaniyelerle sarılarak alanında geçiyor. ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ'lü öğrenciler, Anıtpark ve 100. Yıl Forumu üyelerinden oluşan eylemcilere, mahalle sakinlerinin yanı sıra ODTÜ mezunu olan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka da destek verdi. Alanda bulunanların son derece haklı nedenleri olduğunu dile getiren Aka, "Genç arkadaşlar burada barışçıl bir ortam oluşturmuşlar. Şehirlerine, üniversitelerine sahip çıkıyorlar. Hem ağaçların kesilmesini istemiyorlar hem de ODTÜ içerisinden yol geçmesini istemiyorlar. Melih Gökçek eğer yol ODTÜ içerisinden geçerse trafik rahatlayacak diyor. Bu doğru değil trafiği rahatlatmak istiyorsa bunu tek çaresi raylı sistemlerdir. Aksi takdirde Eskişehir yolunda biriken yoğunluk buraya kayacaktır" dedi . 
 
Melih Gökçek'in yol yapımının ardından burada AVM yapmak gibi planları olduğunu savunan Aka, "Yaptırdığı ankete göre ODTÜ öğrencilerinin yüzde 90'ı ODTÜ kampusu içerisinden yol geçmesini istiyormuş. Güzelim ODTÜ kampusundan yol geçmesini isteyecek o oranda öğrenci olması asla ve asla mümkün değil. Ama anketi hangi firmaya yaptırdığınız, ne tip sorular sorduğunuz burada çok önemli. Kendisi bir plan yapmış o plana göre şimdi bir tezgah hazırlamaya çalışıyor. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Hem üniversitemize, hem çevremize, doğamıza sahip çıkacağız. Bende ODTÜ mezunuyum . ODTÜ direniş ruhunu iyi bilen birisi olarak buradan Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum. ODTÜ asla ve asla geçit vermez" dedi. 
Olası bir polis müdahalesini de değerlendiren Aka, "Burada ki çocuklardan kılına zarar gelirse bunun sorumlusu AKP iktidarıdır. Bunun olmaması için burada bulunuyorum. Ama milletvekilinin fiziksel dokunulmazlığının olmadığı bir süreçteyiz. Burada kimsenin can güvenliği yok. Ama burada bir başkanının hayatını tehdit edecek bir durum olmadığı için, iyi niyetli pasif bir direniş olduğu için eğer buraya şiddet sokacak olursa AKP iktidarı bu son derece yanlış olur. Bir zulüm olacaktır. Esma için ağlayan Başbakan'ın burada bu çocukların başına geleceklerden de sorumlu olacağını hatırlatmak isterim" dedi.