ODTÜ'deki olaylara tutuklama yok

ODTÜ'deki olaylar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 öğrenciden 2'si savcılık, 8'i ise mahkemedeki sorgularının ardından serbest bırakıldı

ODTÜdeki olaylara tutuklama yok
23 Aralık 2012 Pazar 09:32 tarihinde eklendi, 1.226 kez okundu.

 

ODTÜ yerleşkesindeki olaylara ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcının tutuklanmalarını talep ettiği 8 zanlı, nöbetçi hakimlikçe serbest bırakıldı.
 
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır’ın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği Can K, Güven Kazım A, Cem D, Batuhan U, Mert A, Mustafa B, Hasan K. ve İlhan A’nın nöbetçi hakimlikteki sorguları tamamlandı. Nöbetçi Hakim Abdullah Bahçeci, sorguladığı zanlıların 8’ini de serbest bıraktı. Ancak Bahçeci, zanlılara yurt dışına çıkış yasağı koydu. Gözaltına alınan 10 zanlıdan Sercan Ç. ve Bedirhan Ş, Savcı Bayındır tarafından daha önce serbest bırakılmıştı.
 
Zanlıların nöbetçi hakimlik sorgusuna kendi avukatlarının yanı sıra Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ve Başkan Yardımcısı Sema Aksoy ile 3 baro yöneticisi de katıldı. Zanlıların serbest bırakılması, gün boyu adliye binanı önünde bekleyen yakınlarınca sevinçle karşılandı.
 
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Ankara Milletvekili Levent Gök, adliye önüne gelerek, süreci bir süre buradan takip etti. Güler, adliye önünde bekleyenlere, "Buraya siyasetçi, milletvekili sıfatıyla değil, gözaltındaki öğrencilerin hocaları sıfatıyla geldim" dedi.