ODTÜ’lü öğrencilere ASÜ’den kınama

Göktürk-2 uydusunun fırlatılması dolayısıyla ODTÜ Yerleşkesi'nde düzenlenen ve Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı tören öncesinde çıkan olaylara Aksaray Üniversitesi Aktif Gençlik Kulübü öğrencileri tarafından tepki gösterildi.

ODTÜlü öğrencilere ASÜden kınama
28 Aralık 2012 Cuma 16:42 tarihinde eklendi.

 

Aksaray Üniversitesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Aktif Gençlik Kulübü öğrencileri ODTÜ’de yaşananların asla bir öğrenciye yakışmadığına dikkat çekerek, öğrencilerin asıl amaçlarının şiddet yoluyla illegal yapılaşmaya hizmet olduğunu söyledi. Türkiye’nin gururu olan Göktürk 2 Uydusu’nu provoke edenleri şiddetle kınadıklarını kaydeden ASÜ Aktif Gençlik Kulübü Başkanı Ali Gülle, "Geçtiğimiz günlerde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Türkiye’nin gururu olan Göktürk 2 Uydusu’nun uzaya fırlatılması esnasında öğrencilik ile bağlantısı olmayan bir takım insanları okul içerisinde teröristçe faaliyetleri olmuştur. O gün orada yapılan taşkınlıklar ve eylemde amaç kesinlikle hak arayışı veya özgürlük değildir. Oradaki amaç şiddet yoluyla illegal yapılara hizmet etmektir. Molotof kokteyli yapılması ve okula getirilmesi, lastik yakılması, taş fırlatılması, illegal örgütlerle bağlantılı kişilerin olması bunun en açık göstergesidir." dedi.
 
Gülle, "Söz konusu eylem Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne değil, eylemi yapanları ve destek olanları bağlar. Örenciler fikir e eleştirilerini her zaman özgürce dile getirmelidir. Ama bu asla şiddet yoluyla olmamalıdır. Demokrasi mücadelesi ODTÜ’deki gibi olamaz. Milli gözlem uydumuz izlerken, bizler gurur duyarken birileri sapanla, taşla, molotof ile saldırıyor, bu ülkenin yöneticilerine hakaret ediyorlar. Hangi partiden olursa olsun yönetici pozisyonunda yer alan insanların anarşi boyutunda protesto edilmesi elbette kabul edilebilir bir durum değildir. Gençler, hele üniversite gençliği elinde Molotof olan, döner bıçağı olan insanlar olamaz. İlim irfan yuvası olan üniversitelerde müspet bilgi öğrenilmelidir. Gençlerinde bunun şuurunda olması gereklidir. Bizler bu ülke için hizmet üreten insanlara saygı duyan üniversite gençliği olarak yapılan insanları şiddetle kınıyoruz. Üniversite gençliğini akli selim hareket etmeye, ülke için olumlu işler yapmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN