Ofis Ortamına Uygun Mobilyalar

Bir ofiste mekânın ambiyansı birçok açıdan büyük önem taşır. Kullanılan mobilyalar, dekorasyon objeleri, renkler ve hatta bitkiler bile ofis ortamına doğrudan etki eden noktalardır.

Ofis Ortamına Uygun Mobilyalar
04 Ekim 2015 Pazar 17:37 tarihinde eklendi.

Bir ofiste mekânın ambiyansı birçok açıdan büyük önem taşır. Kullanılan mobilyalar, dekorasyon objeleri, renkler ve hatta bitkiler bile ofis ortamına doğrudan etki eden noktalardır. Çalışanların iş potansiyeline, ofisi ziyaret edenlerin enerjisine olumlu mesajlar gönderen dekorasyonlar her zaman en doğrusu olmuştur. Bu aşamada en çok dikkat edilmesi gereken konu ofis mobilyalarının seçimidir.
 

Çalışanlar için Ofis Mobilyaları Nasıl Olmalıdır?
 

Ofis mobilyaları, her şeyden önce çalışanların rahatlığı düşünülerek tasarlanmış olmalıdır. Gerek kullanılan malzeme gerekse ergonomik yapısı kullanıma uygun olmalıdır. Bu noktada sandalyelerin seçimine ayrıca özen gösterilmelidir. Sandalyelerde kullanılan deri kumaş ofis ortamına çok daha uygun bir ambiyans yaratır ama rahatlık için aynı şey söylenemez. Deri koltuk ve sandalyeler kolaylıkla terletebilir ve uzun süre masa başında oturan çalışanları rahatsız edebilir. Aynı departmanda çalışan personel için aynı masa ve sandalyeler kullanmak çok daha uygun olacaktır. Aynı işi yapan grup personeller için çoklu çalışma masaları kullanışlı olabilir. Böylece bilgi alışverişi personel arasında daha kolay sağlanabilecektir. Açık renk tonları daha ferah bir ortam yaratacağı için ofis mobilyalarında daha sık kullanılır. Bir diğer önemli husus da çalışanların düzenli ve tertipli çalışmasına katkı sağlayacak olan dolaplardır. Klasörlerin, dosyaların ve evrakların düzenli durabilmesi için düzgün ve stili olan bir dolap tercih edilmelidir. Şık görünmeleri açısından açık dolaplar daha uygundur ama güvenilir olması ve temizliğinin kolay yapılması bakımından da kapalı dolaplar daha uygun olacaktır.
 

Misafirler için Ofis Mobilyaları
 

Ofisinizi ziyaret edecek olan herkes için tercih edeceğiniz oturma koltukları, ikram sehpaları, toplantı masası ve sandalyeleri oldukça önemlidir. Bunların rengi, stili, rahatlığı sizinle çalışan ya da sadece ziyaret için gelmiş olan herkes için dikkat çekici olacaktır. Ofislerde oturma alanı olarak genellikle ikili ya da tekli koltuklar tercih edilmelidir. İkram sunulacak olan sehpalarda iz bırakmayan malzeme kullanılmış olması avantajdır. Toplantı masa ve sandalyelerinin takım haline olması, renklerin uyumlu olması, deri dışında bir malzemeden üretilmesi önemli noktalardır. Görüldüğü gibi ofis mobilyaları hem işveren hem çalışan hem de ziyaretçiler açısından oldukça önemlidir.