Oğlağı dizinde uyuttu

MUŞ'un merkeze bağlı Sütlüce Köyü'nde bir çifliği ziyarete giden Hacer Kaymakçı, bir oğlağı bacaklarına koyduğu yastıkta sallayarak uyuttu.

Oğlağı dizinde uyuttu
15 Ağustos 2014 Cuma 15:31 tarihinde eklendi.
Merkeze 4 kilometre uzaklıktaki Sütlüce köyüne misafirliğe giden Hacer Kaymakçı, bahçede annesinin ardından giden oğlağın uykusu geldiğini görünce ilginç bir çözüm buldu. Yavru keçinin çimenler üzerinde uyumaya çalıştığını ancak anne keçi otlarken yavrusunu uyandırdığını gören Kaymakçı, oğlağı bacaklarının üzerine koyduğu yastıkta sallamaya başladı. Tıpkı bir bebek gibi oğlağı sallayan Hacer Kaymakçı, "Bir haftalık oğlak bir türlü uyuyamıyordu. Annesi tarafından rahatsız edilince uyanıp, tekrar uyumaya çalışıyordu. Dayanamadım ayaklarımın üzerine bir yastık koyarak sallamaya başladım, çok kısa sürede uyudu. Oğlak uyurken bir kuzu geldi. Onu da keçi yavrusunun yanına yatırdım ve kendiliğinden uyudu" dedi.

 
Minderi çimenlerin üzerine bıraktığını ve oğlağın kesintisiz 1.5 saat kadar uyuduğuru belirter Hacer Kaymakçı, "Kalktığında onu okşayıp sevmeye başladık. Uyku mahmurluğunu üzerinden atamayan keçi yavrusu bir çocuğun otururken kafasının düşmesi gibi tekrar uyumak istedi. Annesi ise yavrusundan ayrı olmaya dayanamayınca yavrusunun başına gelerek uyandırıp, süt verdi. Benimde hayvanlarım var. Yeni doğanları bebek gibi ayaklarımda sallayarak uyutuyorum" diye konuştu. 
 
'KEÇİLER GÜVENLİ BULDUKLARI HER YERDE UYURLAR'
 
Hayvan refahı konusunda uluslararası çalışmalarda Türkiye'yi temsil eden Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu Çoban, keçilerin günde 5-6 saat uyku süreleri olduğunu bildirdi. Hayvanların bazı davranışlara alıştırıldıklarına dikkati çeken Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu Çoban, "Keçiler güvenli ve rahat buldukları her yerde uyurlar" dedi.

DHA