Oğlu, gözlerinin önünde öldü

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde, miras arazinin paylaşılması anlaşmazlığı nedeniyle akrabalar arasında çıkan tartışma cinayetle sonuçlandı.

Oğlu, gözlerinin önünde öldü
17 Eylül 2013 Salı 15:50 tarihinde eklendi.
Zeytinlikteki tartışma sırasında 61 yaşındaki Beyhan Fidan, dayısının oğlu 27 yaşındaki Raşit Elbek'i tabancayla öldürdü. Oğlu gözlerinin önünde öldürülen Hüseyin Elbek ile eşi Zeliha Elbek sinir krizi geçirdi. 
 
Olay, bu sabah Orhangazi İlçesi'ne bağlı Üreğil Köyü yakınlarındaki zeytinlikte meydana geldi. Miras olarak kalan arazilerin paylaşılması sırasında, Elbek ve Fidan aileleri arasında anlaşmazlık çıktı. Raşit Elbek, babası 58 yaşındaki Hüseyin Elbek ile birlikte sabah saatlerinde köy yakınındaki zeytinliklerine arazi sulamaya indi. Bu sırada aynı zeytinliğin yakınında bahçesine giden Beyhan Fidan ve eşi Sevil Fidan'la baba- oğul arasında yeniden tartışma çıktı.
 
YARIM SAAT SONRA TABANCAYLA DÖNDÜ 
 
İddiaya göre buradan uzaklaşan Beyhan Fidan, yarım saat sonra tekrar kendisine ait traktör ile Raşit Elbek ile babası Hüseyin Elbek'in bulunduğu zeytinliğin yanına geldi. Yeniden başlayan tartışma sırasında Beyhan Fidan üzerinde taşıdığı 9 milimetre çapındaki ruhsatsız tabancayı çıkararak baba- oğula doğrulttu. Bu sırada oğlunun önüne geçen Hüseyin Elbek tartışmayı ayırmak istedi. Baba Hüseyin Elbek'in ifadesine göre Beyhan Fidan "çekil önümden yoksa ikinizi de vururum" dedikten sonra Raşit Elbek'e doğru 2 el ateş etti. Kurşunlardan birisi göğsüne isabet eden Raşit Elbek olay yerinde yaşamını yitirdi. 
 
EŞİNİ EVE BIRAKIP OTOMOBİLİYLE KAÇTI
 
Cinayet sonrası Beyhan Fidan eşi Sevil Fidan ile birlikte traktöre binerek köydeki evine kaçtı. Beyhan Fidan daha sonra eşini evde bırakarak kendisine ait 16 VD 982 plakalı otomobile binerek köyden ayrıldı. Beyhan Fidan'ın evine giden jandarma ekipleri eşi Sevil Fidan'ı gözaltına aldı. Cinayet sonrasında ortadan kaybolan Beyhan Fidan'ın yakalanması için ise jandarma ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı.
 
GÖZYAŞI DÖKTÜLER
 
Baba Hüseyin Elbek ile daha sonra oğlunun ölüm haberini alarak olay yerine gelen annesi Zeliha Elbek sinir krizleri geçirdi. Acılı aile akrabaları ve yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilirken, Reşit Elbek'in cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. 
 
Cinayetle ilgili soruşturmaya Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

DHA