'Oğlum bak git'in cezasını üstlendi

Egemen Bağış, "Oğlum bak git' sözü ırkçı ve faşist bir Hollandalı Avrupa Parlamentosu üyesine karşı o cevabı vermeme ilham kaynağı olmuştu" dedi.

Oğlum bak gitin cezasını üstlendi
05 Mart 2013 Salı 18:14 tarihinde eklendi.

 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, 'Oğlum bak git' sözünün mimarı temizlik işçisi Selçuk Kahraman'a mahkemenin verdiği 740 lira para cezasını ödeyeceğini açıklaması, Selçuk Kahraman'ın babası Mustafa Kahraman'ı sevindirdi. Baba Kahraman, " Bakan karşılarsa memnun kalırız. Ödenecek para 120 TL." dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu'nu kabulünde, gazetecilerin konuyu hatırlatması üzerine "Oğlum bak git' sözü ülkemize, değerlerimize ve inancımıza hakaret eden ırkçı ve faşist bir Hollandalı Avrupa Parlamentosu üyesine karşı o cevabı vermeme ilham kaynağı olmuştu. O yüzden ben bu cezayı duyunca benim o çıkışı yapmama ilham kaynağı olan temizlik işçisi kardeşimizin para cezasını üstlenmemin doğru olacağını düşündüm." demişti.
 
Selçuk Kahraman'ın babası Mustafa Kahraman, Bağış'ın cezayı karşılayacağını söylemesini, "Söylenecek çok şey yok. Bakan karşılarsa memnun oluruz. Aldığımız ceza belli, bu da 5 sene ertelendi. Şu anda vereceğimiz para 120 TL. Bakanımızda bunu öderse olur." dedi. Kahraman, mahkeme sürecinde mağdur olmadıklarını ancak oğlunun eşinin mağdur olduğunu dile getirdi.
 
Kahraman, yapılan bir film üzerine ev verileceğini iddiasına da değinerek, şunları kaydetti: "Bizle iletişime komedyen Yavuz geçti. Film çekmiş geldi bizle görüştü. 'Size bir daire vereyim' dedi, kabul ettik. Sonra bize bazı şartlar koştu. Sözleşme yaptı, '10 sene daireyi bana ipotek edeceksiniz' dedi. Avukatımız aldı inceledikten sonra 10 sene bizi kullanmaya başladı, bizde istemedik. Çıktı televizyona 'daire verdim kabul etmedi' dedi. Daireyi verdi ancak bizi 10 sene kullanmaya kalktı."
 
Kahraman, 'Oğlum bak git'in telif hakkını alacaklarını belirterek, "Oğlum Bak git' bize ait bir cümle. Patentini aldıktan sonra bir sürü şeyler yapabiliriz. Oğlum Bak git 41 çeşit ürünü çıkardılar, onlar onun meyvesini yerken, kenarından bizde yeriz herhalde" diye konuştu.

CİHAN