'Oğlum FETÖ'cü ise onu da beni de asın, aleme ibret olsun'

OSMANİYE'nin Düziçi İlçesi'nde 46 yaşındaki Eşe Kırtürk, subaylık sınavını kazandığı için Kara Harp Okulu'nda kursta olan Muhabere Astsubay Çavuş oğlu, 27 yaşındaki Orhan Kırtürk'ün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklandığını hatırlatarak, "Oğlum FETÖ'cü ise onu da beni de asın ki ibret olsun aleme. Ama değilse bırakın artık" dedi.

Oğlum FETÖcü ise onu da beni de asın, aleme ibret olsun
30 Eylül 2016 Cuma 10:09 tarihinde eklendi.
Düziçi İlçesi'nin Çamiçi Köyü'nde oturan 4 çocuk annesi Eşe Kırtürk, subaylık sınavını kazanan astsubay oğlu Orhan Kırtürk'ün Ankara'da Kara Harp Okulu'nda kursta olduğunu hatırlattı. Anne Kırtürk, oğlunun darbe gecesi helikopter ile Genelkurmay Başkanlığı'na indirilen kursiyer öğrenciler arasında olduğunu sonradan öğrendiklerini anlattı. Silivri Cezaevi'nde olan oğlunun kendilerine ne yaşadıklarını tek tek anlattığını belirten Eşe Kırtürk, "Darbe gecesinden bir kaç gün öncesinde oğlum ve arkadaşlarına 'sizi geziye götüreceğiz' demişler. Çocuklar çantalarına yiyecek içecek koymuşlar. Darbe gecesi de 'Sizi güvenli yere götüreceğiz' deyip helikoptere bindiriyorlar, 5 dakikalık mesafedeki yolu havada dolaştırılıp Genelkurmay'a ateşin içine indiriyorlar. Oradaki oğlum gibi 154 öğrenci de ifadelerinde, 'Bizi helikoptere güvenli yere götürüyoruz diye bindirdiler, Genelkurmay'a ateşin içine indirdiler, biz inerken zaten aşağıdan ateşler açılıyordu, biz iner inmez hepimiz yere yattık kendimizi korumaya aldık, darbeci komutanlara karşı geldik, onlar bizi hain ilan ettiler. Biz kaçtık, sığınaklara mescitlere, lavabolara sığındık. Ama geldiğimiz nokta da öylede hain ilan edildik, böylede hain ilan edildik. Bu bizim zorumuza gidiyor' diyor. Polisten yardım istemişler 'Bizi gelin kurtarın yoksa öldürecekler' diye ama hala cezaevindeler" diye konuştu.
 
NEDEN HALA TUTUKLU?
 
Oğlunun nasıl bir karakterde insan olduğunu en iyi kendisinin bileceğini belirten anne Eşe Kırtürk şunları söyledi:
 
"Benim oğlum gerçekten hainse, gerçekten suçluysa oğlumu asın. Cumhurbaşkanıma, Başbakana, Adalet Bakanına sesleniyorum, benim oğlum FETÖ'cüyse benim oğlum gerçekten darbeciyse asın hatta beni de asın. O çocuğu ben yetiştirdim, terbiyesini ben verdim. Beni de asın ki ibret oldun aleme. Ama yoksa Allah'tan korkun bırakın. Bugün biz çocuklarımızın yaşadığına seviniyoruz. Zaten darbeye götürülmüş ateşin içinden çıkmışlar, cezaevine konulmuş, adı 'darbeciye' çıkmış. Oğlum da diğer öğrenciler de psikolojik olarak bitmiş durumdalar. Ruh sağlıkları bozulduktan sonra adalet yerine gelse ne olur gelmese ne olur. Geciken adalet, adalet midir?"
 
Adaletin kısa sürede tecelli etmesini beklediklerini belirten baba Musa Kırtürk de gerçekte oğlu ve arkadaşlarının darbe mağduru olduğunu söyledi.