Oğlunu kanalizasyonda ölü buldu

Uşak'ın Eşme İlçesi'nde, iki gündür kayıp olan 20 yaşındaki Turgay Taşçı, babası tarafından belediyenin kanalizyon kanalında ölü bulundu.

Oğlunu kanalizasyonda ölü buldu
09 Mayıs 2013 Perşembe 21:00 tarihinde eklendi.

 

Yolcu otobüslerinde muavinlik yapan Turgay Taşçı, geçen salı akşamı eve dönmeyince, yakınları merak edip aramaya çıktı. Gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen oğlundan haber alamayan 43 yaşındaki Ali Taşçı, polise kayıp başvurusunda bulundu.

Bir okulda hizmetli olarak çalışan baba Ali Taşçı, yakınlarıyla birlikte oğlunu aramayı sürdürdü. İki gün sonra baba Taşçı, şüphelenip gittiği evlerine 100 metre mesafede belediye tarafından açılan 1 metre genişliğinde, 2 metre derinliğindeki yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki açık kanalizasyon kanalında oğlunun cesediyle karşılaştı. Baba Taşçı'nın feryatlarına koşan yakınlarının haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra durumu savcı, 112 Acil Servis ve belediye ekiplerine bildirdi. Polis ve savcının olay yerindeki incelemesinde, vücudunda herhangi bir darp ve kesici delici alet yarası bulunmayan Turgay Taşçı'nın kanalizasyona düşüp, suda boğularak öldüğü belirlendi.
 
Turgay Taşçı'nın cesedi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Taşçı'nın cesedi götürülürken, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Üç ay sonra askere gitmeye hazırlanan oğlunun ölümünün üzüntüsünü yaşan Ali Taşçı, "Bir yıl önce belediye tarafından kazılan kanalizasyon kanalına borular döşendi. Ancak, üzeri kapatılmadı. İçi yağmur sularıyla dolan kanal, 20 yaşındaki fidan gibi delikanlımı benden aldı. Yüreğim yanıyor. Daha önce aynı kanala düşen bir traktör hasar görürken, bazı hayvanlar da telef olmuştu. Belediye tüm bunlara rağmen önlem almadı. Kanalın kapatılması için birinin ölmesini bekliyorlar? Oğluma mezar olan kanalın üzerini kapatmayan belediyeden şikayetçi olacağım" dedi.
 
Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

DHA