Oğlunu vuran askerle yüzyüze geldi

Batman’da arkadaşının silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden er Sevag Balıkçı’nın annesi, olayın gerçekleştiği karakola giderek silahı ateşleyen askerle görüştü ve “Neden” diye sorup gözyaşlarına boğuldu

Oğlunu vuran askerle yüzyüze geldi
05 Mayıs 2011 Perşembe 08:18 tarihinde eklendi, 1.453 kez okundu.

 

Batman’da vatani görevini yapan ve Paskalya Bayramı’nda arkadaşının silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden “Ermeni” asıllı Türk vatandaşı er Sevag Şahin Balıkçı’nın annesi Ani Balıkçı, Gümüşörgü Jandarma Karakolu’na gitti. Anne Balıkçı, Kıvanç Ağaoğlu’na “Neden” diye sorduktan sonra fenalaştı.
Anne Balıkçı, olayın ardından oğlunu vuran askerle görüşmek istediğini belirterek “O çocuğun gözlerinin içine bakacağım” dedi. Vatan gazetesinin haberine göre Balıkçı avukatlarla birlikte olayın gerçekleştiği Gümüşörgü Jandarma Karakolu’na gitti ve silahın kazayla ateşlendiğini söyleyen er Ağaoğlu ile yüz yüze görüştü. Balıkçı’nın “Neden” diye sorduğu Ağaoğlu, “Ne diyeyim ki?” diyebildi. Bu diyaloğun ardından oluşan sessizlikten sonra gözyaşlarına boğulan Balıkçı, fenalaşarak odadan çıktı.
 
Sivil mahkemece serbest bırakılmasına rağmen askeri mahkemece tutuklanan Ağaoğlu, ifadesinde şunları söyledi:
 
“13 aydır askerim. Sevag’la aynı tertibiz. O gün tel çekmek için 8 arkadaş birlikte gittik. Birbirimize espri yapıyorduk. Bulunduğumuz karakol güvenlik açısından sıkıntılıydı. Telsize Kürtçe konuşmalar düşmüştü ve komutanlarımız bizi uyarmıştı. O nedenle ben de kendi güvenliğim ve arkadaşlarımın güvenliği için silahımı dolduruşa aldım. Silahımın namlusu yukarı doğruydu. Dolduruşa alıp indirdiğim sırada patladı. Ben Sevag’a isabet ettiğini anlamadım. Kendisi yanını tutuyordu, şaka yaptığını sandım. Aramızda 2 metre mesafe vardı. Sonra şaka olmadığını anladım. Silahı kasten doğrultmadım. Aramızda hiçbir husumet yoktu. Biz koğuşta altlı üstlü ranzalarda uyuyorduk.”
 
‘Ne yaptın ağabey’
Olayın görgü tanıklarından er Fazlı Keskin ise olayı şöyle anlattı:
“Elinde silahla oturuyordu. Tam karşısında ise Sevag vardı. İkisi şakalaşıyordu. Sonra 1 el silah sesi geldi. Sevag ‘Ne yaptın Kıvanç ağabey yetiş’ dedi. Sonra geri geri düştü.”
 
Bir başka görgü tanığı Halil ekşi de “Biz çalışırken Kıvanç tüfeği tam dolduruşa aldı. Sonra muhtemelen tüfeği şaka amaçlı olarak karşısında duran Sevag’a doğrulttu. Hepimiz gülüşüyorduk. Tüfek bir anda ateş aldı.
 
 Baktığımda Sevag’ın merminin sağ yanından girip soldan çıktığını gördüm. Kıvanç olanlara inanamadı. ‘Bişeyin var mı?’ diye sordu” dedi. Ağaoğlu’nun sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabında paylaştığı milliyetçi yayınlar dikkat çekti. Ağaoğlu hesabında Muhsin Yazıcıoğlu ve Mustafa Yıldızdoğan gibi birçok kişiye ait yayınlar paylaştığı öğrenildi.

Milliyet