Öğrenci-güvenlikçi arbedesi!

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) tiyatro oyunu için tahsis edilmesi amacıyla Rektörlük önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğrenciler ile üniversite özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Arbede sırasında yaralanlar oldu.

Öğrenci-güvenlikçi arbedesi!
28 Mart 2013 Perşembe 15:51 tarihinde eklendi.

 

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan Öğrenci Kolektifi üyesi yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, 'İş merkezi değil kültür merkezi, müşteri değil öğrenci' pankartıyla KTÜ Rektörlük binasına yürümek, burada da açıklama yapmak istedi. Ancak buna izin vermeyen özel güvenlik, öğrencilere, Makine bölümü önüne kadar gidebileceklerini ve açıklamayı da burada yapabileceklerini bildirdi. Bunun üzenine 'Üniversite bizimdir, bizimle özgürleşecek' ve 'İşte rektör demokrasisi, demokrat rektör nerede?' sloganı atarak yürüyüşe geçen öğrenciler, Makine bölümü önünde özel güvenlik barikatı ile karşılaştı.
 
Barikatı aşmaya çalışan öğrencilerle özel güvenlik ekipleri arasında arbede çıktı. Özel güvenlik ekiplerinin öğrencileri ikna etme çabası yetersiz kaldı. Rektörlük binası önüne gitmekte ısrar eden eylemci öğrenciler özel güvenlik elamanlarının oluşturduğu barikata saldırdı. Yaşanan arbedede öğrencilerden ve güvenlik ekibinden yaralananlar oldu.
 
REKTÖRLÜKTEN YİNE RET CEVABI
 
Bir türlü ikna olmayan öğrencilerle görüşen Trabzon Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Turgay Özkan, rektörlük önüne kadar yürüyüş yapılması ve sadece iki kişinin Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hikmet Öksüz ile görüşmesi için öğrencileri ikna etti. Bunun üzerine öğrenciler, geniş güvenlik önlemleri altında Rektörlük binası karşısına kadar yürüdü. Gruptan 2 öğrenci Prof.Dr. Öksüz ile görüşmeye gitti, diğer öğrenciler Kütüphane binası önünde bekledi. Bir süre sonra Rektörlükten çıkan 2 öğrenci, Rektör Yardımcısı Hikmet Öksüz'ün Atatürk Kültür Merkezi'nin tiyatro oyunu için verilmeyeceğini söylediğini bildirdi.
 
Bu açaklamaya tepki gösteren öğrenciler slogan atmaya başladı. Gün boyunca müdahalede bulunmayan ve sadece izlemekle yetinen Çevik Kuvvet ekipleri bu kez özel güvenlik ile birlikte Rektörlük binası önünde önlem aldı, barikat kurdu. KTÜ'de öğrencilerin eylemi sürüyor.

DHA