Öğrenci servislerine zam

Bursa’da, yeni eğitim ve öğretim yılı içinde hizmet verecek servis araçlarına yüzde 16 zam geldi.

06 Eylül 2013 Cuma 18:57 tarihinde eklendi.
Servis Aracı İşletmeleri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Aydın, "Mazot fiyatlarına gelen zam ve çalışma şartlarının ağırlığı nedeniyle zam kararı almak zorunda kaldık" dedi.
 
Bursa Servis Aracı İşletmeleri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Aydın, mazot ve çalışma şartları gereği yeni eğitim ve öğretim yılında okul servisi zamlarının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Sadi Aydın, "Oda olarak biz zammın yüzde 24 olmasını istedik ancak yönetim kurulu toplantısında oy birliğiyle yüzde 16 olması yönünde karar alındı" dedi.

Bursa şehir merkezinde kısa mesafeli servis fiyatının 96 liradan 111 liraya yükselirken uzun mesafe servis taşımacılığı ise 192 lira olarak belirlendi.
 
KORSAN SERVİSLERE DİKKAT
 
Bursa’da 3 bin 580 servis aracının bulunduğunu, bunların 2 bin 300 tanesinin okul servisi ve personel servisi taşımacılığı yaptığını belirten Servis Aracı İşletmeleri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Aydın fabrikalar ve okul yönetimleri Büyükşehir Belediyesi’nden ruhsat almamış korsan servisçilerle işbirliği yapmasınlar yapanlar hakkında ise yasal hakkımızı kullanacağız" dedi.

DHA