Öğrenciler AB için ‘Kara Akbaba’ inceledi

Ankara Mamak Çağrıbey Anadolu Lisesi öğrencileri 'Avrupa’daki Doğal ve Ulusal Parklar' konulu Avrupa Birliği (AB) eğitim projesi hazırladı.

Öğrenciler AB için Kara Akbaba inceledi
30 Mayıs 2013 Perşembe 12:00 tarihinde eklendi.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın yürüttüğü 'Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius' projeleri çerçevesindeki söz konusu çalışmaya 23 öğrenci, 16 öğretmen olmak üzere 39 yabancı konukla imza atıldı.

Kızılcahamam ilçesinde bulunan Soğuksu Milli Parkı’ndaki çalışma en dikkat çekici bölüm oldu. Fransa, Almanya, Letonya, Norveç, İspanya’dan gelen öğrenci ve öğretmenler, Türk arkadaşlarıyla birlikte Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait eğitim tesislerinde Soğuksu Milli Parkı ve bölgede yaşayan hayvanlar hakkında detaylı bilgi aldı.

KARA AKBABALAR İNCELENDİ

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve dünyadaki yaşam alanları son derece dar olan karaakbabalar hakkında hazırlanan bir belgesel filmi seyreden öğrenciler, daha sonra saha çalışmasına çıkarak, kara akbabaların doğal yaşam ortamlarını gördü. Kara akbabaların yuvaları hakkında bilgi alan öğrenciler, daha sonra gruplar halinde kara akbaba yuvası yaptı. Soğuksu Milli Parkı’nda bulunan ve milyonlarca yıl yaşında olan fosil ağaçları da inceleyen öğrenciler, son derece verimli bir çalışmaya gerçekleştirdi.

Comenius projelerinin değerlendirmesini yapan Çağrıbey Anadolu Lisesi Müdürü Ali Özdemir, “Son derece başarılı bir eğitim çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Bu eğitim çalışmasının son ayağı Türkiye’de ve okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleşti. Öğrencilerimiz, hem yabancı dillerini geliştirdi hem de özgün çalışmalar yaptı. Programın tamamında emeği geçen, başta Tüzün Arık Bıyıklı, Ayla Biber ve Halil Fide olmak üzere bütün hocalarıma çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.


CİHAN