Öğrenciler SBS’den umutlu

Seviye Belirleme Sınavına (SBS) giren öğrenciler, sınavın genel itibariyle iyi geçtiğini, ancak en büyük sıkıntılarının zamanı iyi kullanamadıklarını söyledi

Öğrenciler SBSden umutlu
08 Haziran 2013 Cumartesi 17:49 tarihinde eklendi.

1 milyon 127 bin 211 öğrencinin girdiği SBS tamamlandı. Sınava 1 milyon 127 bin 211 öğrenci girdi. Öğrenciler 120 dakikalık sürede 100 soruyu cevaplamaya çalıştı. Engelli öğrencilere verilen ek süreyle birlikte sınav 12.30’da bitti. Öğrenciler sınav sonrası yaptıkları açıklamada, genel olarak sınavın iyi geçtiğini ifade etti.

Merve Karademir isimli bir öğrenci, “Sınav iyi geçti ama zaman azdı. 8 senenin bütün birikimini 2 saate sığdırdılar. Bayağı zordu.” dedi.

Zamanı iyi değerlendirdiğini belirten Akif Yiğit Kardaş, “Ben kitapçığı bitirdiğimde 15 dakikam vardı. Türkçe ile matematiği kontrol ettim. Bazı yanlışlarımı düzelttim. Sınav bence güzeldi. Çok kaliteli hazırlanmış sorular vardı. Bu sınavda çok güzeldi, herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Subay olmak istediğini belirten Memik Hakan Özsoy da matematik sorularında biraz zorlandığını ama genel itibariyle güzel geçtiğini kaydetti.

Sınava iyi hazırlandığını dile getiren Burcu isimli öğrenci de sadece matematik ve İngilizce'de zorlandığını söyledi.

Büşra Dilay Koçarslan, “Sadece matematik ve fende biraz zorlandım. Diğer kalanları çok kolaydı. Bu sınavdan yüksek bekliyorum.” şeklinde konuştu.


CİHAN